Rozpoznawanie mowy polskiej w Windows 7

Czy jest jakiś dodatek żeby działała funkcja rozpoznawania mowy polskiej w Windows 7?

Z tego co czytałem nie dawno dla polskiego języka nie ma tej opcji :confused:

Chyba że zrobili chociaż wątpię bo by się pobrała aktualizacja

Nie ma. Microsoft ma w 4 literach Polskę i nie zrobi tego w ciągu 10-20 lat.

A że się tak dopytam. Jest możliwość włączenia rozpoznawania angielskiej mowy w polskim 7? W Viście się dało, a tu się nie da i troszkę tego mi brakuje, bo było całkiem fajne.

Poszukam tej opcji, bo nie wiem…

da się (oficjalnie) tylko w wersji Ultimate (w innych wersjach 7 nie można oficjalnie zmieniać języka) po zainstalowaniu angielskiego pakietu językowego.

Jest pewna metoda na zmianę języka wersji innych od ultimate ale nie jest to zgodne z licencją Windows, czyli nie legalne więc nie mogę tu pisać o tym:)

No to ja akurat wiem, ale w Viście była możliwość włączenia rozpoznawania bez zmiany języka wyświetlania - odbywało się to przez podmianę dwóch plików.

a przypadkiem nie działa ta metoda też w viscie? oczywiście nie należy wklejać plików systemowych visty w 7. Podmień te pliki z angielskiej 7 (ściągnij choćby wersję trial 90dni (jest po angielsku), znajdz te pliki i wklej do swojej 7)

Na stronie http://sourceforge.net/projects/skrybotdomowy/ dostępny jest polski program do ściągnięcia dla systemów operacyjnych rodziny Windows. Modele akustyczne i językowe dostępne razem ze Skrybotem są najlepszymi modelami, jakie udało mi się nam stworzyć w ciągu trzech lat badań i pozwalają na osiągnięcie poziomu Word Error Rate poniżej 20% przy dyktowaniu tekstów podobnych do ogólnych wiadomości z radia lub telewizji. Program jest również udostępiony z kodem źródłowym w C#. Umożliwia on dyktowanie a następnie automatyczną transkrypcję nagrania przez zmodyfikowany dekoder Julius.

Zaiste brzmi kusząco ;D przetestuje zaraz

Dodane 09.06.2010 (Śr) 14:18

Program jest strasznie niedopracowany, ale i tak gratulacje, oby późniejsze wersje były bardziej praktyczniejsze i moglibyście dodać funkcje, że ktoś mówi INTERNET i otwiera mu się przeglądarka