Witam! Mam problem! Mianowicie chcę skopiować napisy z worda do excela i co? Patrzcie sami Zeszyt1.xls
Jak zrobić aby nie było takiego nieporządku!? Proszę o szybką odpowiedź! Mój Excel to 2003 i Word 2003 (lub 2007)
Witam! Mam problem! Mianowicie chcę skopiować napisy z worda do excela i co? Patrzcie sami Zeszyt1.xls
Jak zrobić aby nie było takiego nieporządku!? Proszę o szybką odpowiedź! Mój Excel to 2003 i Word 2003 (lub 2007)
mokreoko a może być sie wysilił i napisał o co dokładnie Ci biega ??
BTW po co w zeszycie A wkleiłeś wywiad z Dąbrowską :?
Bo to są wykonawcy do radia a na A bo Ania Dąbrowska. W
widać jak napisy rozciągają się aż do komórki “K”. Chcę aby Nie rozciągały sie do A tylko tak jak jest w zakładce spis treści że mają do tąd miejsce i jak się nie zmieszczą to idą do następnęj linijki.
Kliknij PPM na komórkę Formatuj komórki…
zakładka Wyrównanie
zaznacz Zawijaj tekst.
Myślę, że to coś da.
Teraz powinieneś scalić komórki, by mieć większy obszar na tekst.
Nie wiem czy o to Ci chodziło, ale chyba tak :-k
Zaznacz całą kolumnę A następnie kliknij Format–>Komórki i tam w zakładce Wyrównanie zaznacz w opcjiSteroanie tekstem zaptaszkuj Zawijaj tekst. Mozliwe że będziesz musiał dwa razy kliknąć w kwadracik aż do chwili kiedy “ptaszek” będzie czarny a nie jasno szary. Wtedy wystarczy tylko ustalić szerokośc kolumny na właściwy odpowiadający twoim potrzebom. Oczywiście po tej operaci musisz skorygować wysokośc wierszy aby cały tekst był widoczny.
Morgen coś u mnie to nie wychodzi! Możesz mi to (jak możesz) zrobić? Tu są wykonawcy do wklejenia do tego zeszytu:) Z góry THX.
mokreoko proszę poprawić temat na konkretny, obrazujący problem, używając opcji Zmień
Niestety, ale tego jest stanowczo za dużo.
Nie licz na gotowca, tylko powiedz co Ci nie wychodzi.
I nie pisz, że “wszystko to, co napisałem” tylko podaj szczegóły i jakiś screen.
P.S. Tak na marginesie to ja nie za bardzo rozumiem Twój problem.
Zarzuć screena z painta (namaluj jak to ma wyglądać).
No to właśnie napisałem Ci jak to zrobić.
Zaznacz wszystkie komórki w A, które mają tekst.
Kliknij PPM na komórkę Formatuj komórki…
zakładka Wyrównanie
zaznacz Zawijaj tekst.
Zanim to zrobisz, powinieneś je najpierw ze sobą scalić.
Morgen dzięki! Do zamknięcia
mokreoko nie ma potrzeby zamykania takich tematów.