Rozsypane gadżety - Vista sidebar

Od jakiegoś czasu zawsze po resecie gadżety paska bocznego są rozsypane, to znaczy nie są poukładane tak jak ja chce.

Nic nie daje ponowne ułożenie, spotkał się już ktoś z tym?

Po ułożenie tak jak ja chce mam tak:

e782fdedcb56aed1.jpg

A po resecie lub ponownym uruchomieniu mam tak:

2de0d6e6dc4dacac.jpg

Denerwuje mnie już to układanie, wiem że ułożenie nic nie daje ale mi chodzi o estetykę…

niestety nie pomogę ci w tej sprawie bo nie wiem co może takie coś powodować ale podepnę się po temat z takim pytaniem

mianowicie ma ktoś pomysł dlaczego ja u siebie na viscie business nie mogę zwinąć w ten sposób kalendarza ??

tylko i wyłącznie mam widok pełnego miesiąca i aktulanego dnia, podwójne kliknięcie dnia nic nie zmienia a z boku nie ma żadnej minimalizacja jak to w przypadku windows 7/ nie wiem o co chodzi ale widzę że powinno się to normalnie schować skoro tak tu kolega ma na screenie :confused:

wina gadżetu sciągnij inny lub podaj majl na priv to Ci wyślę

zastanawia mnie też czy można edytować ustawienia.

plik settings:

[Root]

SettingsVersion=00.00.00.01

SidebarShowState=Imploded

SidebarDockedPartsOrder=0x1,0x2,0x3,

Section0=1

Section1=2

Section2=3

[section 1]

PrivateSetting_GadgetName=%PROGRAMFILES%\windows sidebar\gadgets\Clock.gadget

PrivateSetting_Enabled=true

[section 2]

PrivateSetting_GadgetName=%PROGRAMFILES%\windows sidebar\gadgets\SlideShow.Gadget

[section 3]

PrivateSetting_GadgetName=%PROGRAMFILES%\windows sidebar\gadgets\RSSFeeds.Gadget

loadFirstTime=defaultGadget

Jak to ustawić na stałe? Wszystko pięknie ale te ustawienia dotyczą domyślnych gadżetów, a moich tu nie ma…pewnie zapisuje to innym miejscu…

C:\Users\nazwa użytkownika\AppData\Local\Microsoft\Windows Sidebar\Settings.ini - spróbuj ustawić “tylko do odczytu”.

nic to nie dało, gadżety rozsypują się raz tak a innym razem zupełnie inaczej…niewiem od czego to zależy

A nie zastanawiałeś się czy któryś z gadżetów nie robi bałaganu,może nie koniecznie jest kompatybilny z resztą?Może zrób restarty,za każdym razem bez innego gadżetu?!

kolejność się zmienia nawet przy dwóch gadzetach i to rożnych…wszystko działało ok, ale dwa dni temu padło…