Obecnie używam Web Page Sticky Notes, ale jestem średnio zadowolona z tego dodatku. Jest mało intuicyjny, przeładowany opcjami, nie ma polskiego menu i chyba ostatnio przez niego miałam awarię przeglądarki. Może ma tu ktoś sprawdzony dodatek, który przykleja notatki na stronach www? Chodzi o to, żebym mogła sobie dowolnie ustawiać wymiary tej notatki, wybrać miejsce, w którym będzie się ona wyświetlać (nie może się przewijać razem ze stroną), wpisać/wkleić do niej tekst i w razie potrzeby móc go łatwo skopiować oraz wklejać klikalne odnośniki
Ja korzystam z keep i wtyczki pozwalającej dodać do keep dowolnie zaznaczony tekst i zdjęcia ze strony.
@wasabi1084 Też korzystam z keep, ale mnie nie interesuje zaznaczony tekst ze strony, tylko potrzebuję mieć tą notatkę przypiętą do danej strony. Przykładowo na stronie pewnego forum, z którego często korzystam, mam w tej notatce odnośniki do wybranych działów czy postów (dzięki temu mam do nich szybki dostęp) oraz notki moderatorskie do kopiowania. Nie muszę przechodzić do osobnej karty i otwierać notatki z keep, kopiować i wracać do strony forum, żeby wkleić skopiowany tekst. Na stronie Messengera mam tam wklejone najczęściej używane emotki, bo znalezienie ich w tym daremnym okieneczku to jakaś masakra, a nie da się dodać ulubionych czy coś w tym stylu. Ogólnie na fb są ostatnio używane, ale też w ograniczonej ilości i nie da się ich samodzielnie zmieniać/dodawać
Większość takich bardziej ingerujących wtyczek sprawia różnego rodzaju problemy, stąd sugeruję ostrożność przy stosowaniu. Do tworzenia własnych funkcjonalności stosowałem Tampermonkey (kiedyś w FF było to Greasemonkey). Jest spora baza skryptów, można też przy pewnej wiedzy stworzyć sobie swoje własne.
Dla mnie to już za trudne niestety
I dalej jest, każda małpa jest inna.
inne małpie cyrki: