Witam!
Czy istnieje jakieś rozszerzenie lub inne rozwiązanie dla Chrome’a, które wyświetlałoby info, czy dany film został polike’owany przeze mnie bez konieczności otwierania jego strony? Wiem, temat taki dziwny, ale ja poprzez polike’owanie oznaczam sobie, że dany film jest już obejrzany.
Ostatnio także zauważyłem, że nie dostaję wszystkich powiadomień o nowych filmach na kanałach, które subskrybuję.Toteż dlatego muszę ręcznie sprawdzać wszystkie filmy - dajmy na to do 2 tygodni wstecz - czy są polike’owane, co zajmuje mi ok. pół godziny. Takie rozszerzenie ułatwiłoby i przyspieszyłoby mi całą zabawę.
Z góry dzięki.
Zadziała na wszystko gdzie masz oznaczenie że oglądałeś z przynajmniej sekundę:
youtube.com#?##dismissable:-abp-has(#progress)
To powinno wyciąć tylko to co obejrzane w całości:
youtube.com#?##dismissable:-abp-has(#progress[style*="100%"])
i niestety twój AdBlock nie pozwoli na łatwy odświew badając ile filmu obejrzałeś od początu np.:
nie chcesz już oglądać niczego co ma więcej niż 75% - na taką okoliczność musiałbyś mieć z 24 filtry, które w AdBlock zmuliły by ci YouTube.
Strona główna raczej nie ma ID “progress”, więc tam ci nie wytnie - już był podobny wątek i raczej rozszerzenie trzeba (bądź skrypt) pisać od zera?
Filtr raczej nie wspiera starego wyglądu YouTube (bez technologii Polymer / bez “Material Design” z ciemnym motywem).