[Rozwiązany] System nie uruchamia się, nawet w trybie awaryjnym


(Veteranus) #1

Witam.

Mam problem: najpierw odpalam kompa ładuje się normalnie, potem wyskakuje konfiguracja aktualizacji, po jakimś czasie system zamyka się i uruchamia ponownie, ale gdy nastąpi przejście z BIOSu do systemu pojawia się tylko napis Trwa uruchamianie systemu Windows i nic, żadnej animacji, po jakimś czasie wyskakuje błąd z uruchomieniem, próbuję uruchomić tryb awaryjny i okazuje się, że system nie ładuje żadnych sterowników. Próbuję naprawić komputer odzyskiwaniem systemu ale nie ma żadnych kopii zapasowych, diagnostyka pamięci też nic nie daje chkdsk tak samo. Problem niby rozwiązany, ale co zrobić żebym już co restart nie musiał godzinę naprawiać kompa. 

 

Wersja systemu: Windows 7 Ultimate 64-bit


(tomson66) #2

F8 podczas uruchamiania kompa i ostatnia znana dobra konfiguracja ? Jeśli nie działa, to prawdopodobnie czeka cię powtórna instalacja Windowsa. Pewnie w Twoim przypadku to najprostsze rozwiązanie. Jaki błąd Ci pokazuje?

Pozdrawiam.


(Veteranus) #3

Błąd 0000000000xe, ostatnia dobra konfiguracja nie działa, a reinstal systemu chyba niewiele da, formatu nie chcę robić, a kiedy klikam napraw system to w sumie po różnych kombinacjach naprawia się, ale problem co restart powraca. Ten błąd jest za każdym razem inny, i jeszcze jeden problem: Komp odmawia posłuszeństwa mimo 200 GB wolnego miejsca na dysku, 2 GB RAMu + ReadyBoost 4 GB, procesorze 2.61 GHz i ogólnej klasyfikacji 5,5, a co gorsze jest to niezależne od wyglądu, gadżetów, nawet tryb awaryjny zamula tak samo jak normalny. Wiem że mało RAMu, ale czy da się temu jakoś zaradzić?

Rozwiązałem problem, dotyczył dysku, który miał zepsute sektory, teraz mam Win 7 na 13-letnim dysku z 55 GB, a że ten drugi nie działa to chyba dlatego że kiedyś się przegrzał.