RUND32 dll - jakoś tak


(Pyra20) #1

jak wejde w właściwości ekranu i daje pulpit to nagle taka zamulka kompa zużycie procka i wszystkiego 100% i tak jest przez jakies 10s po czym wyskakuje kończenie pracy rund32 dll :expressionless:

wogóle nie czase o co chodzi ! :expressionless:


(Pyra20) #2

wyłączone mam cały czas :confused:

no ale czym to jest spowodowane ?

dziś mi to pierwszy raz w życiu wyskoczło :confused:


(squeet) #3

Pyra - restart do Konsoli odzyskiwania i naprawiasz system poleceniem chkdsk /r


(Pyra20) #4

gdzie jest konsola odzyskiwania ?

może być przez narzędzia i tam sprawdzić dysk w poszukiwaniu błędów ?

skąd wzioł się ten błąd


(squeet) #5

Searchengines nie działa, więc link mało da…

Robisz tak:

Ustawiasz bootowanie w BIOS-ie z płyty CD

Wkładasz do napędu płytę z XP

Bootujesz z niej system, aż zobaczysz okno instalatora

Tam będziesz miał 3 opcje, Ty klikasz napraw bierzącą instalację , przyciskając klawisz R

Później logujesz się do swojej instalacji. Domniemam, że masz jeden system operacyjny, więc klikasz 1 , po czym wpisujesz hasło administratora (jeśli nie masz hasła, po prostu wciskasz enter )

Po czym wpisujesz chkdsk /r i czekasz

Po zakończonym skanowaniu (trochę potrwa), wpisujesz exit i enter.

Zmieniasz bootowanie w BIOS-ie tak jak było wcześniej i normalnie uruchamiasz system…


(Pyra20) #6

ale wszystkie pliki na dysku sa bezpieczne nie strone ich ani nic… ?


(squeet) #7

Nic się nie stanie - to jest operacja naprawy plików systemowych :slight_smile:

Czasami tak bywa - instalujemy coś, czyścimy czy cokolwiek i po prostu w systemie się miesza…

Taka operacja powinna pomóc, sprawdź!

P.S. Nie dawaj pochwały, jeśli jeszcze problem nie został rozwiązany :wink:


(Pyra20) #8

wielkie dzieki zrobie to jutro bo teraz nagrywam na żywo audycje z energy2000 :slight_smile:

hmm… ale ciekaw jestem co spowodowało ten błąd


(squeet) #9

Więc na dobrą sprawę mogło to być cokolwiek, co wykorzystało załadowaną przez rundll32 bibliotekę DLL do pamięci :wink:


(JNJN) #10

A ja bym jeszcze sprawdził szkodniki,bo coś tak na to wygląda.


(squeet) #11

Pyra - jeśli nie dawałeś loga z HijackThis , to go podaj do działu Bezpieczeństwo… Informacja:

:arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=36654

No i skan AdAware i Spybot S&D


(Pyra20) #12

eee 2 dni temu skanowałem ad-aware, spybotem, dawałem loga, skanowanie mks on-line i pestpatrolem i bło czyściutko

chyba że dziś coś złapałem bo zdzierałem muze przez bearshare bo dziśto zainstalowałem :expressionless:


(Mirmarek) #13

Działa tylko trzeba się wbić przez http://www.searchengines.pl/phpbb203/


(squeet) #14

http://www.searchengines.pl/phpbb203/in … opic=14270

Nie działa ;]

A po wejściu na: http://www.searchengines.pl/phpbb203/

jest


(Mirmarek) #15

schowek010vo.th.jpg


(squeet) #16

image23kd.th.jpg


(Mirmarek) #17

spróbuj http://www.searchengines.pl/ następnie wejdź na Forum P2P


(squeet) #18

No tak działa…

Ale czemu w takim razie linki nie działają, które mam w ulubionych… :expressionless:

http://www.searchengines.pl/phpbb203/in … opic=14270

Nie działa… Zmieniły się numery tematów?


(fiesta) #19

Całe forum nie działa. Cierpliwości pewnie niedługo utserka zostanie napawiona.


(squeet) #20

No właśnie czekam… Ale takim sposobem:

Na forum wszedłem, tylko linki nie działaja…

No, ale poczekamy 8)