Runtime Error!


(Maciek697) #1

witam

troche sie zdenerwowalem jak mi wyskoczylo to okienko

91f96a6fa4eab286.jpg

system ma moze tydzien czasu i nie chce mi sie instalowac wszystkiego na nowo

nie moge wejsc w zaden katalog z poziomu exploratora, jednoczesnie skroty do poszczegolnych katalogow dzialaja. to samo dzieje sie np. w panelu sterowania kiedy chce zmienic sposob wyswietlania na styl klasyczny.

podczas pracy z jakims programem nie mam problemu zeby zapisac plik w jakimkolwiek miejscu, przegladanie folderow jest mozliwe.

macie jakis pomysl jak to naprawic??


(Danielm86) #2

miałem ten sam problem

Wyskakiwało ze wystąpił błąd coś tam. Próbowałem naprawy. Wyekspandowałem wszystkie pliki ale to nic nie dało. Aprzyczyną był TWARDY RESET KOMPUTERA. Prawda? Jedynie co pomogło to całkowity reinstal Windy


(De Niro) #3

:arrow: sprawdz pamieć Memtest86

:arrow: odwiedz dział Bezpieczeństwo i logi HijackThis

:arrow: sprawdz czy nie ma konfliktu sprzętowego, start-> uruchom-> devmgmt.msc

:arrow: start-> uruchom-> CHKDSK /F /R

:arrow: podmień zasilacz

:arrow: sprawdz w jakim trybie pracuje dysk, start-> uruchom-> devmgmt.msc Kontrolery IDE ATA/ATAPI-> Podstawaowy kanał IDE-> Ustawiania Zaawansowane


(Maciek697) #4

-to nie przez "twardy" restart kompa

-pamięć jest w porządku, sprawdziłem

-nie ma konfliktów sprzętowych

-zasilacz tez nic nie zmienia

-dysk pracuje w trybie DMA 5

może to jakaś zatrzymana usługa w windowsie ?? ostatnio kilka zatrzymałem ale z tego co wiem żadna nie była odpowiedzialna za exploratora

zaraz robie restart i zobaczymy checkdisk'a

no i checkdisk nic nie znalazł

nie wiem jak z logiem z HijackThis, może być tu czy w dziale jemu poświęconym powinienem go wkleić ??


(Myszonus) #5

Skoś. reszta wygląda na ok.


(De Niro) #6

uruchom usługe Instalator Windows , start-> uruchom-> services.msc

Instalator Windows daj na Auto i uruchom dna usługe :slight_smile:


(Maciek697) #7

niestety nie pomogło :cry:

w trybie awaryjnym nie ma takich problemów :shock:

Złączono Posta : 24.08.2006 (Czw) 17:45

czyli co ....... format C: ??????????


(Danielm86) #8

mówie ci szlag mnie trafił. Przywracaałem pliki systemowe przez konsole ale nic nie pomogło


(Maciek697) #9

mogę jeszcze dodać, iż w trybie awaryjnym nie ma tego problemu

sprawdzałem tez konto gościa ale tu niestety ten sam problem :frowning:

pomóżcie :hmmm: proszę

nie mam ochoty na ponowne stawianie systemu a ghosta zapomniałem zrobić jak system był zdrowy


(Myszonus) #10

A jak podmienisz explorer.exe ?

Start do konsoli odzyskiwania i komenda :

expand X:\i386\explorer.ex_ c:\Windows\explorer.exe

X: litera napędu.

C: dysk systemowy.


(Maciek697) #11

zrobiłem jak radziłeś i się nie udało

może coś przeoczyłem, nie jestem zbytnio zaznajomiony z konsolą odzyskiwania

dfa51ab84264e869m.jpg


(Mk13) #12


(Maciek697) #13

ani

ani

nie pomagają, w obu przypadkach wyskakuje:


(De Niro) #14

zapodaj komendy


(Maciek697) #15

udało się podmienić pliki ale to nic nie dało

zaczyna mnie to wszystko irytować, chyba ten czas który siedziałem przy kompie wystarczyłby na reinstalację windy

ktoś ma jeszcze jakieś pomysły ??

bede wdzięczny :lol:


(De Niro) #16

start-> uruchom-> X:\i386\winnt32 /unattend

X: -> oznacza litere przydzieloną CDROM :wink:

Reinstalacja systemu


(Maciek697) #17

a jak odpalę tą reintslację z poziomu systemu to cos mi namiesza ??

czy cały system będzie się instalował na nowo ?? czy tyko sobie przywróci jakieś pliki ??


(De Niro) #18

zostaną przywrocone pliki, badz spokojny :wink:


(Maciek697) #19

De Niro zrobiłem jak pisałeś i coś po drodze nie wyszło

-podczas kopiowania wywala taki błąd

5759a2dfc9fd50e9m.jpg

daję "pomiń plik" i robię restart i instalacja się zatrzymuje

ec74b2694087419bm.jpg


(De Niro) #20

może być porysowana płyta systemowa, lub CDROM pada, a następną rzecza jest pamięć RAM i zasilacz