Ruter chyba nie działa


(P_I_W_O_) #1

Posiadam Modem Router WiFi Huawei E5573

nie mogę się połączyć z netem i nie wiem czemu.

Według instrukcji należy wpisać kod pin oraz puk - nie mam pojęcia gdzie to wpisać

Jest to modem do firmy do kompa z win xp x32 sp2 pl

dioda na urządzeniu jest czerwona - czemu nie zielona?

Co ja mam zrobić aby pozbyć się problemów?

(net oraz to urządzenie jest od play-a)


(Longhorn2009) #2

Skoro masz (szczególnie po polsku) instrukcje obsługi to powinieneś ruszyć z konfiguracją, tutaj wersja cyfrowego polsatu http://www.cyfrowypolsat.pl/CMS/media/img/v4/imgRD/obrazki/rozne/Huawei_E5373_instrukcja_obslugi.pdf Kod PIN podaje się w panelu administracyjnym, najpewniej także przechodząc kreator konfiguracji w jednym z kroków trzeba będzie go podać. Bez tego internet może nie działać. Oczywiście na początek konfiguracji trzeba wrzucić kartę sim i być w zasięgu sieci, ale to już wyjaśnia instrukcja obsługi.


(askow) #3

Możesz mieć problem na XP, znajdź dowolny komputer z wyższym systemem. podłącz router kablem USB. Otwórz przeglądarkę internetowa., wpisz adres podany w instrukcji (192…), zaloguj się do panelu administracyjnego: admin, admin.

Zostaniesz poproszony o PIN, wybierz opcję z wyłączeniem sprawdzania PIN, lub zapamiętaniem. Router nawiąże połączenie. Twój router może działać na XP wyłącznie na WIFI. Nie jestem tego pewien, ale oficjalnie XP nie wspiera.


(P_I_W_O_) #4

longhorn2009 - sprawdzę to raczej jutro i jak na razie w tej sprawie dzięki

a co do askow - problem jest ale głównie w win 7 - otóż ten os nie widzi tego w ogóle, a xp-ki tak  - nie wiem czemu ale nie jest to ważne, jutro sprawdzę czy mi się uda przeprowadzić skuteczną konfigurację