Bardzo bym prosił o przejrzenie logów. Z komputera korzysta moja córka, której zdarzy się niekiedy coś niesprawdzonego zainstalować. Miałem nie dawno problem z odinstalowaniem pewnej aplikacji, której nazwy niestety nie pamiętam. Nie zauważyłem jakiś niepokojących sygnałów, niemniej byłbym niezmiernie wdzięczny za sprawdzenie logów.
Witaj @WzMzz
Uruchomiłeś skanowanie za własnym profilu, czy na tym z niesprawdzonymi instalacjami?
Oczyścimy więc ten aktualnie przeskanowany.
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\Mariu\Downloads fixlist.txt (5,8 KB) “Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Po restarcie wklej plik wynikowy.
Pobierz ADWCleaner, uruchom z Uprawnieniami Administratora, uruchom skanowanie.
Jeśli znajdzie linie z Preinstalled to odznacz, resztę oczyść, wklej plik wynikowy.
Nie pomyślałem o tym iż powinienem wykonać skany na każdym profilu z osobna. Tak więc aby wszystko było jasne, ponumerowałem profile i wykonałem skany na każdym.
Profil 1 ( z pierwszego postu )
Wykonałem Pana polecenia, poniżej logi :
Skany czyste. Nie widać zagrożeń.
Jeśli System odzyskał sprawność, zastosuj DelFix Zaznacz Remove disinfection tools i kliknij Run.
Zaznacz post, który rozwiązał Twój problem. Wystarczy jeden