Rx 460

Cześć. Poradzi ktoś jak i jakim kablem mógłbym podłączyć rxa 460 z monitorem? Nie mam pomysłu

kablem VGA

1 polubienie

Ma to jakąś dokładną nazwę czy po prostu kabel vga?

Kabel VGA-VGA, * 2x wtyk męski 15pin’ów.
Możesz zabrzmieć profesjonalniej zamieniając słowo “kabel” na “przewód”.
Żeby zmierzyć długość potrzebnego kabla użyj miarki mierząc odległość od monitora do wyjścia katry graficznej

1 polubienie

Skąd pewność, że monitor też ma taki wtyk?

przecież wszystkie monitory mają wejścia :confused:

o takim kablem VGA musisz podłaczyć

1 polubienie

to nie jest VGA

Wydaje mi się, że @janas01 chodziło o kabel D-SUB, a nie wszystkie nowe monitory mają takie stare złącze :wink:

A mnie zasugerował, przecież ta karta nie ma takiego wyjścia. Jeszcze jak autor poda model monitora będzie luks, chyba że nie ma dokładnej nazwy tylko to po prostu monitor :stuck_out_tongue:

No właśnie sprawdziłem złącza karty graficznej

Złącza

• DisplayPort x1
  • DVI x1
  • HDMI x1

pochwal się co za monitor masz bo tu kolega Ci napisał żebyś leciał po DVI ale jeszcze nie klikaj “Kup teraz” bo wyjdzie że masz co inne w monitorze i będzie zwrot do nadawcy.

ja wiem o co mu chodziło, tylko autor za bardzo nie wie o co chodzi :wink: jeśli nie widzi jakie złącza na karcie graficznej ma i nie wie jak podłączyć, no to wyczuwam po prostu trolling, więc odpowiadam tym samym (:

Spodziewałem się tego po Tobie ale patrząc na poziom dzisiejszej młodzieży to sam wiesz.

Autorze.
Podaj dokładne modele karty graficznej oraz monitora by uzyskać precyzyjną pomoc.
Opcjonalnie zrób zdjęcia wejść w obydwu urządzeniach i wrzuć je tu, a my pomożemy.

Żaden trolling po prostu nie znam sie na tym, monitor jest dosyć stary i do wymiany jest to jakiś sync master b1940 a karta to msi medion rx 460

Kabel podany wyżej pewnie będzie pasował bo ma takie same wejścia jak na karcie ale nie widzę nigdzie takiego :confused:

Po obejrzeniu filmiku o kablach na YouTube dowiedziałem się jaki kabel potrzebuje dvi-d będzie idealny, dzięki za pomoc

to sprawdź specyfikację tej karty, wg oficjalnej strony ta karta posiada

• DisplayPort
  • HDMI
  • DL-DVI-D

potem sprawdź swój monitor, jak wskazałeś jest to Samsung Syncmaster b1940 co wg internetu posiada

• DVI
  • VGA

z DVI jest o tyle problem, że są różne typy tego

niestety musisz sprawdzić sam które łaczę znajduje się w monitorze (opisane jest tylko jako DVI) i kupić odpowiedni kabel do tego :slight_smile:

1 polubienie

Złącze w monitorze to dvi-d dual, dzięki

Czyli zwykły kabel dvi-d dual - dvi-d dual