Cześć. Poradzi ktoś jak i jakim kablem mógłbym podłączyć rxa 460 z monitorem? Nie mam pomysłu
kablem VGA
Ma to jakąś dokładną nazwę czy po prostu kabel vga?
Kabel VGA-VGA, * 2x wtyk męski 15pin’ów.
Możesz zabrzmieć profesjonalniej zamieniając słowo “kabel” na “przewód”.
Żeby zmierzyć długość potrzebnego kabla użyj miarki mierząc odległość od monitora do wyjścia katry graficznej
Skąd pewność, że monitor też ma taki wtyk?
to nie jest VGA
Wydaje mi się, że @janas01 chodziło o kabel D-SUB, a nie wszystkie nowe monitory mają takie stare złącze
A mnie zasugerował, przecież ta karta nie ma takiego wyjścia. Jeszcze jak autor poda model monitora będzie luks, chyba że nie ma dokładnej nazwy tylko to po prostu monitor
No właśnie sprawdziłem złącza karty graficznej
Złącza
- DisplayPort x1
- DVI x1
- HDMI x1
pochwal się co za monitor masz bo tu kolega Ci napisał żebyś leciał po DVI ale jeszcze nie klikaj “Kup teraz” bo wyjdzie że masz co inne w monitorze i będzie zwrot do nadawcy.
ja wiem o co mu chodziło, tylko autor za bardzo nie wie o co chodzi jeśli nie widzi jakie złącza na karcie graficznej ma i nie wie jak podłączyć, no to wyczuwam po prostu trolling, więc odpowiadam tym samym (:
Spodziewałem się tego po Tobie ale patrząc na poziom dzisiejszej młodzieży to sam wiesz.
Autorze.
Podaj dokładne modele karty graficznej oraz monitora by uzyskać precyzyjną pomoc.
Opcjonalnie zrób zdjęcia wejść w obydwu urządzeniach i wrzuć je tu, a my pomożemy.
Żaden trolling po prostu nie znam sie na tym, monitor jest dosyć stary i do wymiany jest to jakiś sync master b1940 a karta to msi medion rx 460
Kabel podany wyżej pewnie będzie pasował bo ma takie same wejścia jak na karcie ale nie widzę nigdzie takiego
Po obejrzeniu filmiku o kablach na YouTube dowiedziałem się jaki kabel potrzebuje dvi-d będzie idealny, dzięki za pomoc
to sprawdź specyfikację tej karty, wg oficjalnej strony ta karta posiada
- DisplayPort
- HDMI
- DL-DVI-D
potem sprawdź swój monitor, jak wskazałeś jest to Samsung Syncmaster b1940
co wg internetu posiada
- DVI
- VGA
z DVI jest o tyle problem, że są różne typy tego
niestety musisz sprawdzić sam które łaczę znajduje się w monitorze (opisane jest tylko jako DVI) i kupić odpowiedni kabel do tego
Złącze w monitorze to dvi-d dual, dzięki
Czyli zwykły kabel dvi-d dual - dvi-d dual