Hej
Szukam 4 darmowych programów na Windows które usprawniłyby mi codzienną pracę… Będę wdzięczny za polecenia.
-
Rysowanie po ekranie. Szukam programu który umożliwiałby nanoszenie tymczasowych linii nad zawartość ekranu. Taka dodatkowa, przeźroczysta warstwa po której można rysować. Usprawniłoby mi to analizę dokumentów ze skanera w których nie ma zarysu tabel, a tych tabel jest cała masa. Wiecie o co chodzi? Że np. klikam na jakiś aktywator w pasku zadań i wówczas mogę kursorem po przytrzymaniu LPM narysować odcinki na ekranie. Nic nie potrzebuję zapisywać – tylko takie tymczasowe kreski. Na razie posiłkuję się fizyczną kartką.
-
Jedno rozszerzenie do Chrome które potrafi automatycznie po kliknięciu na grafikach wyświetlić pliki graficzne w nowej karcie w pełnym rozmiarze (chodzi tu o takie obrazy które strona wyświetla tak jak Allegro zdjęcia z ofert – czyli pod LPM nie wyświetlają się opcje obrazu (“Otwórz obraz…”));
-
Drugie rozszerzenie do Chrome które po dwukliku na zwykłych plikach graficznych w przegladarce mocno je powiększa w klikniętym sektorze;
-
Lekki odtwarzacz plików audio z obsługą zmiany prędkości odtwarzania oraz przewijania skrótami klawiaturowymi. Jak na razie korzystam w tym celu z VLC ale może byłoby coś szybciej ładującego się i z mniejszą ilością funkcji?
Wszystkie sugestie mile widziane