Płyta i procek jak w opisie. Odpalam, obrazu na monitorze brak. Komp restartuje się co 26sek. Bios rzekomo zaktualizowany w x-kom. Próby czyszczenia cmos nie dały nic. Próba odłączenia wszystkiego poza zasilaniem i power buttonem nie dała nic. Gdy odłączyłem wtyczkę cpu (8 pinów) płyta się nie restartuje.
Integra. Nie mam zewnętrznej karty niestety. Brak Beepów. Wyciągnięte z płyty wszystko prócz procka, zasilania i power buttona. Myślałem, że to RAM, potem dyski a później że coś źle podpiąłem. Niestety… odłączenie wszystkiego nic nie dało.
Jest jakaś procedura flashowania biosu bez innego procka? Bo procka AMD drugiego też nie mam, a jak odeślę do X-KOM to znów ze dwa tygodnie nie będę miał sprzętu.
Kup najtańszego AMD A6 i sam zrób flash. Najtańszy A6-9500 to koszt ok.150 zł. Zwrócisz następnego dnia bez podania przyczyny.
Pół żartem, pól serio oczywiście. Bo nie ma pewności czy to wersja biosu. Może np. po prostu CPU bądź płyta jest walnięta. Albo sam układ iGPU w procesorze. Idąc pokolei dobrze by było sprawdzić z zewnętrzną grafiką co się stanie. Jednak skoro komputer nie wydaje żadnych dźwięków, nic też nie wyświetla - nie ma jak tu zdiagnozować. Trzeba metodą prób i błędów odrzucać potencjalne problemy. MSI ma swoje EZ-Debug-Ledy, które mogłyby pokazać czy problem leży z CPU, GPU czy RAM.
Nie masz kogoś kto pożyczy na chwilę jakąś kartę graficzną? Albo nawet na Olx kup od kogoś ze swojej mieścinki pierwszą lepszą za jakieś 10-30 zł (masa ludzi sprzedaje przecież stare GF 6xxx-8xxx za grosze).
U mnie w Olsztynie widzę, że ktoś sprzedaje za 11 zł 8600 GT…i to do negocjacji!