Rzutnik zamiast TV do niewielkiego pokoju

Czy ktoś z szanownych forumowiczow korzysta może z rzutnika do oglądania filmów?

Próbuję się rozeznać czy istnieje jakieś sensowne urządzenie które mogłoby zastąpić w tej roli telewizor i niestety 99% recenzji to sponsorowany marketingowy bełkot.

Najbardziej mi zależy na tym żeby całość dało się w miarę możliwości schować na codzień i żeby wyświetlany obraz na trzech metrach dystansu dał te ponad 60". Jedyny rzutnik z którego korzystałem do tej pory to był typowy biurowy sprzęt z początku XXI wieku więc sporo się zmieniło w technologii od tamtej pory. A może wcale nie? Będę wdzięczny za przemyślenia faktycznych użytkowników :slight_smile:

Biurowy rzutnik nie nadaje się do oglądania filmów. Są takie rzutniki ale ich cena jest od 10 000 do 25 000. Np firrny HISENSE. Jak myślisz o czymś tylko FullHD za 2-3 tysiące to zapomnij. Poza tym żywotność lamp jest niska a są one bardzo drogie.

Nie pytałem o cenę tylko o odczucia użytkowników korzystających z rzutników. Z jakiego rzutnika Ty korzystasz? :slight_smile: