Do sprzedania posiadam kartę graficzną marki Gigabyte model GT 730. Karta przeznaczona do komputera stacjonarnego na port PCI-E. Jest to wersja karty po fabrycznym OC. Procesor taktowany zegarem 902 MHz., pamięci zegarem 1413 MHz. Chłodzona aktywnym coolerem. Pamięci typu GDDR5, pojemność pamięci 2 GB. Dzięki temu, że karta jest w wersji OC, posiada podwyższone taktowania proceora oraz pamięci. Jest zdolna do przetworzenia ponad 45 GB danych na sekundę. To rzadkość w przypadku kart tego typu. Karta graficzna nie była w żaden sposób modyfikowana. Jest to produkt w pełni oryginalny. Sprzęt nie był męczony, katowany, przegrzewany. Działa sprawnie i stabilnie. Dzięki obsłudze Directx 12, OpenGL, OpenCL, CUDA, PhysX można na tej karcie uruchamiać bezproblemowo gry. W większość tytułów da się grać na średnich detalach, są też gry, które działają na szczegółach powyżej średnich. Sprzęt stuprocentowo sprawny. Karta zgodna z systemami Windows 7, 8.1, 10 oraz z Linuxem.
Karta graficzna używana od stycznia 2018 roku. Objęta 3 letnią gwarancją do stycznia 2021 roku. Sprzedaję pełny komplet zakupowy: kartonik, wytłoczka, karta, książeczka, płyta ze sterownikami, oryginalny karton, gwarancja na podstawie faktury.
Powodem sprzedaży jest to, że zmieniłem komputer stacjonarny na laptop i sprzedaję pozostałe części.
Cena jaka mnie interesuje to jest 250 PLN z możliwością negocjacji ceny. Zapraszam do zapoznania się z ogłoszeniem (tam są wszystkie szczegóły dotyczące sprzętu). Wszystkie zainteresowane osoby zapraszam do kontaktu i pozostawiania propozycji cenowych. Kartę można odebrać w Szczecinie lub wchodzi w grę sprzedaż przez portal aukcyjny i darmowa przesyłka kurierska.
Ja za tą grafikę więcej jak 200 zł w zyciu bym nie dał. Podobne na Ceneo to nówki 232 zł, a ty za używkę 250 zł??
Przerażasz mnie …
Jak ludzie za to daja 50 zł to chyba mam wrażenie, że sa głupsi od Flistona.
Jak ja Cię przerażam jak to tylko możliwa reza tłumacząca cenę jaką chce thommy181
Gdzie się zapisują te dane które przetworzyła? Z ciekawości pytam.
Nie wszystkie dane, które przetwarza komputer muszą zostać gdzieś zapisane. Pamięć RAM komputera przez cały czas pracy systemu przetwarza dane. Jednak po wyłączeniu tego systemu dane pamięci RAM znikają bezpowrotnie, tak więc nie zostają zapisane nigdzie. W tym przypadku podana wartość tyczy się przepustowości pamięci GDDR 5 karty graficznej. W ciągu sekundy karta jest w stanie przetworzyć tyle informacji, nie napisałem nigdzie, że tyle jest w stanie zapisać, ponieważ karta graficzna nie zapisuje nigdzie żadnych danych. Ona służy do przetwarzania obrazu i w związku z tymi operacjami potrzebuje korzystać z pamięci RAM i dzięki niej może jedynie przetwarzać informacje a nie je zapisywać. Ja nigdzie nie podałem takiej informacji, że karta gdzieś zapisuje dane.
Czy owe 45 GB/s. to dużo? Zagram dzięki temu w najnowsze gry na ustawieniach ultra?
Typowa polaczkowatość. Tak samo ludzie kupują używane auta za 2 tyś i chcą stanu salonowego. Panie Odyniec proszę wziąć pod uwagę, że jest to karta klasy podstawowej. Nigdzie nie jest napisane, że da się grać na ultra. Jeżeli chcesz grać na ultra kup kartę 1080ti i pytanie czy też będziecie się wytrząsać na forum, że za drogo ? Kolega widział podobną kartę za 232, ponoć chciałem 50 zł. za dobry opis… Polak chciałby za darmo przedmiot z darmową wysyłką i ubezpieczeniem. Niestety takich ofert nie posiadam. Uważam, że cena ~250 PLN za tego typu kartę jest adekwatna do jakości i tego co karta oferuje. To nie jest miejsce na cebulackie polaczkowate wywody. Pytasz czy 45 GB/s to dużo ? W przypadku karty graficznej to sporo, są gorsze modele z niższym parametrem przepustowości pamięci.
Serio? To źle uważasz. W tej cenie jest multum używanych i o wiele wydajniejszych modeli. Nawet lekko używane GT 1030 (GDDR5) można dostać za ok. 250 zł z gwarancją.
Natomiast ta karta nie nadaje się już do średnio wymagających gier sprzed kilku lat i doskonale o tym wiesz.
Prezentujesz postawę cebulaka w stylu “Ło Panie jak to drogo”. Właśnie te karty serii 10 Nvidii są sporo przewartościowane w stosunku do tego co oferują. Akurat tak się składa, że w gry komputerowe nie grają liczby tylko konkretne modele kart. To, że karta ma wyższe oznaczenie modelu to nie znaczy wcale, że jest lepsza. Po drugie edycje OC kart (fabryczny overclocking) są droższe od modeli bez fabrycznego OC. To o czym mówili Twoi przedmówcy, że kartę znaleźli za 232 PLN. Znaleźli, ale wersję bez OC i z pamięciami typu DDR3 a nie GDDR5, a to jest różnica zasadnicza. Zdaje się, że tych różnic nie zauważasz tylko wolisz się chwalić polaczkowatością i cebulactwem. Taka rada, lepiej nie kupuj żadnej karty skoro nie zauważasz podstawowych różnic, a jedynym wyznacznikiem wydajności karty jest numer modelu. Twierdzenie typu “Ło Panie bo 1030 to lepsza jak 730”. Porada: wypróbuj GT 1030 na detalach ultra… Dla Twojej wiadomości dodam, że kluczowym co do wydajności elementem jest taktowanie procesorka, pamięci karty i tego jakie pamięci zastosował producent. Oznaczenie numeryczne karty typu GTX 750ti, GT 730 czy 1030 nie mają tu nic do rzeczy. Nowsze karty zostały wyprodukowane później, ale twoje założenie co do nich jest błędne. Osobiście mogę grać na karcie GT 730 w różne gry nawet dziś. Posiadam wersję OC dzięki temu prezentuje w miarę dobrą wydajność taka akurat karta. Jeśli nie jesteś w stanie pojąć różnic, które tu przytoczyłem to lepiej więcej nie pisz. Jeśli uważasz, że GT 1030 jest lepsza i na niej można na ultra grać. Kup taką kartę, będziesz szybko zaskoczony i to negatywnie. Więcej nie mam nic do dodania w temacie karty. Co do rozmawiania z Tobą Odyńcu na inne tematy również to raczej bezcelowe. Nie bierzesz pod uwagę kluczowych argumentów a wpierasz swoje marne tezy.
Prezentujesz postawę janusza -sprzedam drożej niż to warte.
GT 1030 (GDDR5) jest znacznie wydajniejszy od GT 730. Liczby nie kłamią.
Weź się nie ośmieszaj. To jest jakaś pojedyncza oferta. Tych kart nikt nie kupuje za ponad 200 zł, bo to nie ma żadnego sensu. Edycją OC możesz sobie wiesz co zrobić? To samo zrobię w kilka kliknięć w MSI Afterburner.
Dzięki za radę, ale jest kompletnie bez sensu. Dla mnie wyznacznikiem jest wydajność KONKRETNEGO modelu. Numerkiem kierowałem się jak miałem 9 lat.
Porada: Wypróbuj GT 730 na detalach ultra, a nawet wysokich.
Naprawdę? Nic więcej nie ma znaczenia?
Jakie założenie? Wmawiasz mi coś, aby usprawiedliwić wysoką wycenę tego szrotu.
Te kilkadziesiąt MHz więcej na rdzeniu i pamięciach pewnie na pewno działa cuda w kwestii gier. Wierzę ci.
Nie można grać na ultra. Z kolei na GT 730 z trudem pograsz na low we współczesne gry
Napisz jeszcze jak bardzo wydajna jest to karta. Miło się to czyta.
Zawsze z otwartymi ramionami witam kolejnego mitomana, który pisze takie brednie, ze aż głowa boli.
Teraz przyznaj sobie sam rację i napisz, że nie będziesz ze mną więcej rozmawiać
Nie masz racji, w skrócie kluczowe znacznie ma architektura chipu i jego budowa oraz zastosowane optymalizacje, a nie jego taktowanie. Nowa karta siłą, rzeczy wspiera nowe rozwiązania technologiczne i jest zoptymalizowana pod kątem nowych bibliotek które wykorzystują silniki gier. Więc jeśli karta nie jest pod nie zoptymalizowana to mocno musi nadrabiać procesorem graficznym.
Co do wydajności to trudno nie było o porównanie kart:
http://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GT-1030-vs-Nvidia-GeForce-GT-730/m283726vsm12582
Architektura chipu ma znaczenie. Uważasz, że gdy kupisz kartę nowszą to będziesz miał lepszą kartę. Z nowszymi bibliotekami i procesorkiem też. Tylko, że i nowa karta będzie miała swoje ograniczenia. A za to, że jest nowsza i opatrzona wyższym numerem modelu zapłacisz kilkaset złotych więcej. Czy te powiedzmy kilkaset złotych więcej przekłada się na kilkaset więcej procent wydajności ? Napisałem jasno chcecie wydajną kartę kupcie 1080ti. Wmawianie, że 250 zł. to drogo za kartę gdzie ceny sięgają kilku tysięcy za wyższe modele… Wasza wiedza jest za mała i prezentowana na zasadzie nie znam się więc się wypowiem. Nikomu nie napisałem, że chcę sprzedać kartę drożej niż jest warta. Skoro tak uważacie to jest Wasz problem.
Uważam, że w tej samej cenie co ty oferujesz za GT 730 kupię znacznie wydajniejszą kartę.
Czy te powiedzmy kilkaset złotych więcej przekłada się na kilkaset więcej procent wydajności
Nieźle to sobie kalkulujesz. 100 zł więcej równa się 100 % więcej wydajności? LOL
Wmawianie, że 250 zł. to drogo za kartę gdzie ceny sięgają kilku tysięcy za wyższe modele…
Wmawianie, że wydajniejszy model od GT 730 to musi być od razu 1080 Ti. Przytoczę jeszcze raz GT 1030.
Wasza wiedza jest za mała i prezentowana na zasadzie nie znam się więc się wypowiem.
Ej, kompendium wiedzy. Udowodnij wszystkim, że GT 730 jest lepszym wyborem niż GT 1030 za te same pieniądze (używana).
Odyniec powinien dostać miano Starego Trola dobre programy.pl
Odyniec powinien dostać miano Starego Trola dobre programy.pl
Dobrze, że wpadłeś i popisałeś się wiedzą jak zawsze.
Nie no GT 730 za 250 zł kupisz, ale nową. Używana jest nie warta więcej jak 200 zł, o ile ma jeszcze jakąś gwarancję. Już GT 1030 jest nazywany “wyświetlaczem pulpitu”, a co dopiero dwukrotnie wolniejszy GT 730. Za 300 zł lub niewiele więcej mam już GTX 750 (W dodatku z 2GB pamięci VRAM), więc dla mnie kalkulacja prosta. Odnoszę wrażenie, że kupiłeś totalny badziew, bo się nie znasz lub ktoś Ci tak doradził (ew. chciałeś przycebulić) i teraz nie chcesz za dużo na tym stracić. Niewiedza kosztuje.
Karta już sprzedana, więc możecie dalej się prześcigać w tym ile kto ma niewiedzy i jaka to droga i zła karta. Trochę mnie śmieszy poziom tej dyskusji. Co jeden to więcej się wywyższa. Trudno się mówi, ubolewam tylko nad poziomem zachowania ludzi, którzy biorą udział w dyskusji na tym forum. Fajnie, że mam jakiś poziom niewiedzy za to wszyscy pozostali to eksperci z polskiej akademii nauk. Pozdrawiam.
Nikt nie twierdził, że się nie sprzeda, bo ludzie też często kupują z niewiedzy, co nie zmienia faktu, że karta poszła po zawyżonej kwocie zupełnie nie odzwierciedlającej rynku.