Safari i problem z jedną stroną

Laptop MacBook Pro (15-calowy, połowa 2012 r.)
System macOS Catalina
Dziwna sprawa.
Safari na jednej stronie cały czas pokazuje błąd
Error 494
He request could not be satisfied
Dzieje się tak na stronie Otomoto.
Kiedy na nią wchodzę jest OK.
Jeśli chcę się zalogować…od razu pojawia się ten komunikat.
Wyczyszczenie historii i cache powoduje tylko sytuację, że można ponownie wejść na stronę, ale kiedy daję zaloguj się wywala od razu ten błąd.
Czasami udaje się wejść jako zalogowany, ale kliknięcie w jakiś dowolny odnośnik na stronie od razu daje ten błąd.
W necie nie za dużo jest o tym błędzie.
Wyjściem było zainstalowanie przeglądarki Firefox ( swoją drogą śmiga na Macu jak rakieta) i na niej nie ma żadnego problemu.
Co może być nie tak z Safarii, czy też to wina samej strony?
Próbowane było na innym necie jak również na innym MacBooku i problem występuje również.
Czyżby sama strona miała jakiegoś buga?
Ustawienia Safarii co do strony były również zmieniane przeze mnie, certyfikat dodany do zaufanych i nic nie pomaga.
Może przyczyną jest to, że Safarii na tych lapkach nie jest w najnowszej wersji, a jedynie w tej - jaka jest wspierana na tych systemach.
Nie widzę możliwości update do najnowszej.
Jest w wersji 15.6.1

By mieć Safari 16 to trzeba by mieć nowszy macOS:

1. macOS Big Sur,
  2. macOS Monterey,
  3. macOS Ventura

Dla twojej wersji Safari wsparcie zostało ucięte 18 sierpnia 2022 (a uaktualnienie już w 2020).

Być może da się jakoś przenieść sesję z Firefox do Safari (np. polecenia w konsoli DevTools).

494 Request header too large - HTTP status code explained - jak zmiana user-agentu nie pomaga to raczej Allegro musiałby ocenić czy to wielka strata klientów.

„Za duży nagłówek żądania”…więc - to jednak coś z samą stroną jest nie tak, że ma „za duży nagłówek żądania” - przynajmniej dla Safarii.
Nie pomyślałem o zmianie user-agenta.
Pozostanie Firefox, dla którego taki nagłówek żądania nie jest za duży.
Widać nie przetestowali zalogowanego klienta, który wprowadza taki nagłówek i Safarii go nie obsługuje.