Od dziś mam problem: samoczynnie minimalizują mi się okna ustawień Win 10 Sklep również mi się minimalizuje. Minimalizują się do paska. Komputer Dell Latitude E6430.
W MZ przy procesie Ustawienia wyświetla się zielony listek i napis: “Ta grupa procesów platformy uwp wstrzymuje procesy w celu zwiększenia wydajności”
Czy ktoś ma podobny problem? Jak to zlikwidować?
To z tym zielonym listkiem jest OK.
Co do minimalizowania. Nie wiem czy zadziała ale spróbować można. Po to to jest.
Jak klikniesz na ikonę Start to w rozwiniętym menu znajdziesz ikonę Ustawień (zębate koło).
Najedż myszą i z prawokliku w wyskakującym oknie najedz na Więcej i kliknij Ustawienia aplikacji.
W otwartym oknie znajdz pozycję Resetowanie i kliknij na przycisk Resetuj.
Podobnie zrób w menu Start na ikonie Microsoft Store.
Dzięki za radę - nie wiedziałam, że w ogóle coś takiego jest. Jestem starszą panią trochę ogarniającą komputer sama sobie postawiłam system ale to mnie chyba przerasta. Znalazłam to w Ustawieniach, zastosowałam i na wszelki wypadek uruchomiłam ponownie. Niestety okna dalej robią co chcą kojarzę tą zmianę z wczorajszą próbą przyłączenia starych słuchawek Nokii na BT do kompa. Nie wiem czy mogło to coś zmienić? Słuchawki też działają dziwnie: wszystko na przykład w Teams słuchać ale filmy odtwarzane na fb słuchać urywek dźwięku potem cisza, potem znowu ale generalnie nie słychać I to też mnie przerasta
Odłącz do testów klawiaturę od komputera. Jeśli bez klawiatury będzie ok, to mogłoby świadczyć o zaciętych klawiszach: np. win+d minimalizuje wszystkie okna, win+m aktywne etc.
To laptop. Nie umiem odłączyć klawiatury
No to postukaj kilka razy kolejno we wszystkie klawisze. Czasem jak się coś zakleszczy to pomaga.
Spróbuj sprawdzić system.
Na pasku zadań jest ikona Wyszukiwarki (lupa).
Kliknij na nią i w otwartym oknie wpisz cmd
W prawej częsci okna wyświetli się ikona z napisem Wiersz polecenia a pod nia opcje uruchamiania.
Kliknij na Uruchom jako administrator.
Wyświetli ci sie okno. wpiszesz w nim sfc /scannow i klikniesz enter. (pamiętaj że po sfc jest spacja)
System spróbuje wykonać naprawę plików systemowych. gdy zakończy to wyświetli komunikat w języku angielskim. Napisz jaki i czy to pomogło. Jeśli oczywiście nie jest tak jak napisał pocolog.
niestety anie solidne klepanie od dołu (do góry nogami) ani dmuchanie nie pomogło dalej się zamykają
Czekam na komunikat.
POMOGŁO wpisanie cmd!!! jesteście wielcy!!! dziękuję!!!
Bez przesady. Mój wzrost to tylko 190 cm