Samoczynnie resetujący się iPhone 6S

Witam!

Dlaczego zdobyty po kimś z rodziny staruszek iPhone 6S może się resetować ot tak samoczynnie? Działa, działa tak 5-10 min. i nagle pyk - reset. No i tak w kółko. Wada sprzętowa? Baterii nawet nie mogę przez to naładować, bo się non-stop reboot’uje. Obecnie mam iOS 14.4.2.

Właśnie uszkodzona bateria może być jedną z przyczyn resetowania. Ale nie musi.

Kondycja 20% xD
Tak na poważnie, to ja nie wiem…

To wygląda tak, jakby napięcie było niestabilne… Po prostu hard reboot.

Też mi się wydaje, że to bateria.

Bateria oryginalna?

A to ja tego nie wiem.

To nawet się nie zastanawiaj tylko bateria do wymiany.
W takim przypadku bateria nie jest w stanie zapewnić szczytowego prądu i następstwem jest restart.
Powodów takiego zachowania może być jeszcze co najmniej kilka, ale przy kondycji 20% pierwsze, co to bateria do wymiany.

To był żart. Nie wyświetla kondycji.

Akumulator Bateria do iPhone 6s Nowa Grabów nad Prosną • OLX.pl

Ta bateria będzie spoko?

Baterie do iPhone tylko oryginał a wiec serwis. Dlatego pytałem o to bo potem są takie klocki.

Apple chyba nie produkuje już oryginałów. Co zamienniki to szajs? Niekoniecznie tak musi być - dużo osób kupuje zamienne baterie i jest git.

Może być tak, że Ci telefon będzie japę darł, że to nieoryginalne, a w skrajnej sytuacji jakaś aktualizacja uszkodzi coś.
Tak to jest jak się wchodzi w ten ich „Amejzing”.
Zresztą zanim wymienisz poczytaj co polecają ludzie w necie, obejrzyj jakieś filmy jak zmienić (tylko nie indyjskie bo tam jak ci coś pokażą jak zrobić to na bank ci coś wyleci w powietrze, albo coś wyrwą i połamią). W końcu zakłada się zamienniki i działają ludziom.

I też by była afera, że Apple oszczędza na baterii - kupując no-name do wspieranych modeli.

Hejka!
Póki co, zanosi się na to, że kłopot zażegnany. Mój brat otworzył tego iPhone’a i słyszałem, że coś tam się odłączyło i brakowało jakiejś blaszki. Podpięte i tak:

• Kondycja 100%;
  • Ładuje;
  • Póki co nie widziałem restartu.

100% po siedmiu latach. Fiu fiu.

Tel. po kimś - widocznie wymieniana już bateria… Kto wie. Nie mam fotek, więc nie pokażę bateryjki :frowning:

Może korba wypadła, podobno to częsta usterka w tym modelu. :-).

Korba, czyli co???

Co to ma być?? Nie pisz takich wiadomości…