Dlaczego zdobyty po kimś z rodziny staruszek iPhone 6S może się resetować ot tak samoczynnie? Działa, działa tak 5-10 min. i nagle pyk - reset. No i tak w kółko. Wada sprzętowa? Baterii nawet nie mogę przez to naładować, bo się non-stop reboot’uje. Obecnie mam iOS 14.4.2.
To nawet się nie zastanawiaj tylko bateria do wymiany.
W takim przypadku bateria nie jest w stanie zapewnić szczytowego prądu i następstwem jest restart.
Powodów takiego zachowania może być jeszcze co najmniej kilka, ale przy kondycji 20% pierwsze, co to bateria do wymiany.
Może być tak, że Ci telefon będzie japę darł, że to nieoryginalne, a w skrajnej sytuacji jakaś aktualizacja uszkodzi coś.
Tak to jest jak się wchodzi w ten ich „Amejzing”.
Zresztą zanim wymienisz poczytaj co polecają ludzie w necie, obejrzyj jakieś filmy jak zmienić (tylko nie indyjskie bo tam jak ci coś pokażą jak zrobić to na bank ci coś wyleci w powietrze, albo coś wyrwą i połamią). W końcu zakłada się zamienniki i działają ludziom.
Hejka!
Póki co, zanosi się na to, że kłopot zażegnany. Mój brat otworzył tego iPhone’a i słyszałem, że coś tam się odłączyło i brakowało jakiejś blaszki. Podpięte i tak: