Samoczynny restart komputera

Witam, mam prośbę otóż: w wciśnięciu przycisku uruchamiania komputera normalnie ładuje się BIOS, system Windows(dosyć długo zresztą). Już ma pojawić się ekran wyboru użytkowników, gdy nagle komputer się restartuje. Co może być tego przyczyną i jak to naprawić? Z góry dziękuje.

To może być bsod. Spróbuj wcisnąć klaiwsz f8 przed bootscreenem i wybierz z menu ostatnia dobra konfiguracja. Jeżeli nie pomoże, z powortem wciśnij klawisz f8 tylko tym razem wybierz opcję aby nie uruchamiał komputera po wystąpieniu błędu i spisz pierwszy ciąg znaków znajdujący się w lewym dolnym rogu ekranu i nazwę pliku, kóta też jest podawana na dole.

Wybrałem ostatnią dobrą konfigurację ale nie zadziałało. Wcisnąłem klawisz F8 ale do wyboru były tylko opcje: tryb awaryjny, tryb awaryjny z obsługą sieci,tryb awaryjny z wierszem polecnia, ostatnia znana doba konfiguracja (ostatnie działające ustawnienia) oraz uruchom system Windows normalnie. Nie było tam opcji nie uruchamiaj komputera po wystąpieniu błedu. Co mam robić?

Sory, wprowadziłem Cię w błąd. Chodziło mi o nie uruchamiaj ponownie komputera po wystąpieniu błędu a jak się okazało, to opcja zwie się wyłącz automatyczne ponowne uruchamianie komputera po błędzie systemu. Jak wybierzesz tą opcję, komputer zamiast się zresetować stanie na bsodzie(jeżeli występuje) i będziesz miał możliwość spisania kodu(pierwszy ciąg cyfr w lewym dolnym rogu) oraz pliku i wtedy na podstawie kodu dowiemy się co to za błąd i jak go rozwiązać. :wink:

Nie wiem czemu ale ja mam tylko takie opcje do wyboru:

-Tryb awaryjny

-Tryb awaryjny z obsługą sieci

-Tryb awaryjny z wierszem polecenia

-Włącz rejestrowanie uruchamiania

-Włącz tryb VGA

-Ostatnia znana dobra konfiguracja (ostatnie działające ustawienia)

-Tryb przywracania usług katalogowych (tylko kontrolery domen Windows)

-Tryb debugowania

-Uruchom system Windows naormalnie

-Wykonaj ponowny rozruch

Pierun wie, czy to nie infekcja wirusowa. Pobierz któryś z antywirusów: http://www.searchengines.pl/Bootowalne- … 12329.html wypal na płytę, zabootuj i wykonaj skanowanie.

Spróbuj naprawić system z płyty instalacyjnej.