Formatowałam dysk c, instalowałam sterowniki. Mam problem, ponieważ teraz po wyłączeniu komputer sam się włącza. Jak odłączam od komputera kartę sieciową to jest ok. Czytałam na forum, że w biosie trzeba poszukać power managment setup----irq/event activy detect—POWER ON BY PCI CARD, jesli jest enabled, zmienic na disabled. W moim biosie po wejsciu do funkcji power managment setup (tylko to mi się skojarzyło z siecią) ale było napisane POWER ON BY RING- enabled, ale ja nie wiem czy to o to chodziło??? Czy jest mozliwosc, że po wgraniu sterowników do karty sieciowej coś się przestawiło w biosie???
Lub przestaw, bądż nałóż zworkę ClearCMOS znahdziesz to obok bateryjki układ trzech badyli z zworką na 2 lun 2 badyle na które nakładasz zworke. Włącz kompa, wyłącz wyjmij lub przełóż zworkę. Włącz kompa i BIOS czysty.
Zresetowałam bios, ale to nic nie dało. Nadal się włącza komputer, ale kiedy odłączam kabel od karty sieciowej jest dobrze. Czy ponowne odinstalowanie sterownika i zainstalowanie może pomóc???
No i najważniejsze co to za płyta, zintegrowana czy jakaś oddzielna?
Instalowałaś Windowsa na nowo, i na samym początku instaluje się sterowniki od chipsetu, później grafika, karty muzyczne, sieciowe…
Robiłaś to po kolei jak mowie?
W kompie w środku nic nie grzebałaś z kabelkami? Może coś nie łączy… Jeżeli nie jest to zintegrowana karta sieciowa to wyjmij ją, przedmuchaj slot i wsadź, lub w inny wolny slot wsadź
Mam osobno kartę sieciową. Nie jest zintegrowana. Nie jestem pewna czy instalowałam po kolei, bo miałam pewne problemy z instalacją. Coś nie tak chyba zainstalowałam. W kabelkach nic nie ruszałam. Kartę wyjmowałam już, nie mogłam wcześniej znaleźć do niej sterowników i kolega też z tego forum podał mi i takie zainstalowałam.