Samoistnie wyłączajace się gry, przez nieznany błąd

Po kliknięciu w ikonke, po odpaleniu gry, na filmiku czy na ekranie tytułowym, czasem zdarza mi sie dojść do samej gry ale z rzadka, wyskakuje raort o błędach i cofa mnie do windowsa.

Gry są oczywiście oryginalne.

przykład HoMM 5

Module 1 H5_Game.exe

Module 2 ntdll.dll

3 kernel 32.dll

4 user32.dll

5 GDI32.dll

Modułów dll z błędami wyskakujących jest w sumie 58, za duzo miejsca zajelyby screeny, przepisywanie wiecej czasu wiec ani tego ani tego nie mogę zrobić. Po tych 58 modulach do końca(calkiem sporo) pojawia się kodu podobnego do tego jaki widzimy uzywajac Hexeditora.

proszę o pomoc.

jaka jest treść błędu?? :wink: Zobacz jeszcze w podglądzie zdarzeń coś o tych błędach

Wystąpił problem z aplikacją Heroes of Might and Magic V i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty. <-- to wyskakujące okienko zawierające rabort błędów nazwałem błędem :wink: Raport błędów zawiera 58 modułów których nie można przekopiować… Jeśli znajdę je w podglądzie zdarzeń to powiedz mi tylko gdzie ten podgląd znaleźć. :slight_smile:

start>>uruchom>>eventvwr

oto screen z podgladu.

b322261dkv8.th.jpg

najprawdopodobniej problem z directx

przeinstalowanie directx’a niesteyt nie pomogło. wykonanie sekwencji związanej z pojawianiem sie błędu faultrap.dll po przywracaniu systemu też nie.

to pozostała chyba konsola odzyskiwania w końcu od tego ona jest

5 razy juz przywracałem system i nic to nie dało :slight_smile:

(pozostaje przeinstalowanie systemu? Czy może po prostu znalezienie zdrowego pliku win32k.sys, który powoduje bluescreeny? )

podmian plików w konsoli odzyskiwania

Hmm?? Bo szczerz emówiąc nie rozumiem :frowning: