Od kilku dni walczę z problemem samolajkujących się postów na Facebook’u i na Instagramie i nie mam pojęcia co zrobić żeby przestało się samo lajkować. Głównie to są posty z bliskiego wschodu. Potrzebuje waszej pomocy.
Po pierwsze włącz 2FA i zmień hasło,
Po drugie: sprawdź, czy nie masz jakiejś nieznanej aplikacji / usługi korzystającej z FB.
Znajdziesz to w ustawieniach konta. Jeśli tam widzisz coś, czego nie znasz, to od razu to wywal / zablokuj.
wejdź tu:
Lista aplikacji i usług na FB
2FA włączysz tu:
Włączanie uwierzytelniania dwuskładnikowego na FB
A potem czy coś nie siedzi w przeglądarce lub Windowsie, bo jeszcze ktoś szybciej od ciebie będzie zatwierdzał twój kod autoryzacji niż Ty klikniesz „ok” / „enter”.
2 etapowa weryfikacja i zmiana hasła nie pomogła niestety
Sprawdzając aplikacje i gry połączone z Facebookiem usunąłem wszystko co mogło by się wydawać podejrzane i też nie pomogło. Jest jeszcze jakiś sposób żeby się tego pozbyć?
Pomimo tego dziękuje za chęć pomocy Mam nadzieję, że się uda rozwiązać ten problem.
Może ktoś był zalogowany na twoje konto przed zmianą hasła. Zobacz czy nie ma opcji wylogowania wszystkich urządzeń. Ewentualnie możesz zobaczyć czy nie masz jakiś kluczy api aktywnych