Witam,
Chciałbym się zwrócić o pomoc w sprawie, dotyczącej mojego komputera (stacjonarny).
Problem polega na tym, iż komputer wyłącza się samowolnie szczególnie podczas grania.
Niedawno, jakieś dwa, bądź półtora miesiąca temu wymieniałem pastę pomiędzy radiatorem, a prockiem. Wszystko działało dobrze przez ten czas, aż do teraz.
Sprzęt:
-
Karta graficzna ( GEFORCE GTX 650 )
-
Procesor AMD Athlon II X2 250 Processor 3.00 GHz
-
4GB pamięci
-
Windows 7 Ultimate 32 bitowy
-
Zasilacz 400W (niestety nie widzę nazwy)
Jeden kumpel twierdzi, że to przez zasilacz. Pomimo tego, że ma 400W był wymieniany 5 lub 6 lat temu, jak pamiętam. Natomiast drugi kolega twierdzi, że wina spada na procka i płytę główną.
Podając przykład:
-Dziennie gram w Arma 2: DayZ Mod jakieś 2,3, a nawet 4 godziny, jednocześnie rozmawiając z kumplami przez steam’a. I KOMPUTER DZIAŁA.
-Lecz gdy włączę grę typu Infestation, bądź Crysis 2, komputer wyłącza się po 30 min grania.
Po wymianie pasty gry wymienione w linijce wyżej działały perfekcyjnie na maksymalnych wymaganiach.
Nie wiem co się stało przez ten czas, dlatego też proszę Was o pomoc, ponieważ nie mam dużej wiedzy na ten temat.
Aha, jeszcze jedno temperatura podczas grania nie wzrasta powyżej 61 stopni Celsjusza.