Witam. Czy posiada ktoś w/w telefon?
Potrzebuję celnej opinii, ponieważ przymierzam się do jego kupna.
Aha, orientuję się ktoś, czy ten Samsung będzie dostępny w Erze?
Witam. Czy posiada ktoś w/w telefon?
Potrzebuję celnej opinii, ponieważ przymierzam się do jego kupna.
Aha, orientuję się ktoś, czy ten Samsung będzie dostępny w Erze?
tak, będzie dostępny w erze. Ale, polecam w PLAY, jest najtaniej, telefonik jest bardzo fajny, miły łatwy w obsłudze, ma dobre słuchawki w zestawie:)
POLECAM 
Uff…
Gdzieś czytałem, że w Erze miało go nie być. A do Play nie mam zbytnio zaufania.
W Erze mam telefon prawie od trzech lat, i nie zapowiada się na zmianę.
dlaczego ??
ja mam w PLAY już 3 lata, i jest ok 
i nie zapowiada się na zmianę 
Za to dzwoniący do Play często płaci więcej. To jest dosyć niekorzystne.
Ja mam w Erze już 10 lat i nie zapowiada się na zmianę przez najbliższe 2 
Ogólnie, abonament się średnio opłaca (o ile może się w ogóle opłacać). Gdyby nie korzystać z abonamentu, to dałoby się spokojnie odłożyć te 500-600 zł na komórkę. A trzymanie się stale jednego operatora (do czego przyucza abonament) jest zupełnie nieracjonalne. W dodatku, przez dwa lata cały czas płacisz takie same stawki - chociaż ceny ciągle się zmieniają.
Powiedz, w jaki sposób?
Wątek zjechał trochę z tematu, ale cóż 
Heh, ja płacę abonament 20 zł, a w zamian dostaję 70 minut na rozmowy do każdego. To tak źle ?
A chociażby w taki, że płacąc za określoną usługę (np. abonament) lub wykupując dodatkowe pakiety “bezpłatnych” minut często nie są one uwzględniane przy rozmowach z siecią Play.
W Erze chcę mieć, ponieważ wiele osób z mojej rodziny też ma w Erze.
A mam taki pakiet, że ciągle dochodzą mi darmowe minuty.
dlatego alternatywą bardzo dobrą jest oferta zetafona w orange. Masz telefon (bez rewelacji ale zawsze coś) i stawki takie jak aktualnie w ofercie na kartę.
rewelacji nie ma. W ofercie np. na kartę czy też tak jak napisałem powyżej w zetafonie gdzie dostaje się telefon całkowity koszt wychodzi taniej i za 20 zł wyjdzie mi lepiej niż w takim abonamencie.
wiadomo, że na kartę jest taniej niż na abonament z telefonem, jakby było inaczej to to by się im kompletnie nie opłacało (np. dawać telefon za zł)
Tak… tylko na karte nie masz dostępnych wszystkich telefonów (szczególnie z wysokiej półki)…Te za złotówke to sam wiesz jakie są… A w orange np za 35 zł masz pakiet 140 minut do wszystkich sieci. Bierzesz wtedy najniższy mix/abonament(tutaj już masz też darmowe minuty)+35zł(140minut do wszystkich sieci) i co nie opłaca sie??? Dodatkowo zbieram punkty w programie lojalnościowym, za które też moge z czasem dokupić kolejne minuty/kupić taniej telefon…
Niekoniecznie bo do mojej Mamy zadzwonili z Orange i zaproponowali przejście z Mixa na abonament (w czasie trwania umowy) nie zmieniając okresu tej umowy czyli: umowa trwa dalej, zamiast mixa masz abonament +40 minut darmowych do wszystkich sieci+niższe stawki za połączenia…A że Moja mama mało dzwoni to teraz płaci abonament też 25 zł (wcześniej miała też mixa za 25zł)teraz dodatkowo ma 40 minut za darmo- wczesniej w mixie nie miała. Ale faktem jest że moja Mama ma już dosyć długo telefon w Orange- teraz leci już trzecia umowa(podpisuje zawsze na 2 lata) czyli szósty rok…
tyle że oferta zatafon też jest z telefonem z złotówkę. tak więc abonament (jeśli chodzi o te niższe abonamenty) wogóle się nie opłaca
Wątek bardzo zjechał z tematu :?
Można by powrócić do sedna sprawy? Potrzebuję opinii użytkownika telefonu Samsung Corby Pro.