system
(system)
23 Grudzień 2009 07:20
Witam!
Jak wszyscy wiemy zbliżają się Święta i z tej okazji chcę sobie sprawić nowy telefon. Nie mogę się zdecydować czy ma to być Samsung Delphi http://www.telix.pl/images/gal/892/samsung_b3410_qwerty.jpg czy Samsung Avila http://stodolatest.pl/uploads/products/56017ae05db0e424c1a73aa7794aec0d/images/87c72.jpg , obydwa są w ofercie Ery. Odrazu dodaję że inne nie wchodzą w grę.
W Delphi’m jest klawiatura Qwerty ale mniejszy ekran a w Avili jest większy ekran a nie ma klawiatury i nie wiem co wybrać aby potem nie żałować. Czekam na Wasze opinie, i na Wasze typy. Co Wy byście wybrali?
3" to minimum w dotyku na avili łatwo pisze się SMS-y ekran jest czuły to jest moja wypowiedź
Nihon
(Tokyoball)
23 Grudzień 2009 09:08
Nie bierz avili to iphone dla ubogich, wez lepiej delfi, bateria trzyma 12 dni przy normalnym uzywaniu, avila ma bardzo nie czuly wyswitlacz ze gwozdziem nie napiszesz sms-a
_Bogdan
(-Bogdan-)
23 Grudzień 2009 09:59
Avila ma ekranową klawiaturę querty. Z tych dwóch wybrał bym Avile co zresztą zrobiłem kilka tygodni temu.
hito_kun
(hito_kun)
23 Grudzień 2009 10:38
@Nihon
Jeśli próbujesz pisać smsy za pomocą gwoździa to faktycznie może ci nie wychodzić…Avila ma czuły ekran i wygodną wirtualną klawiaturę qwerty, nawet dla dużych dłoni. Drugiego telefonu nie znam więc się na jego temat nie wypowiadam :]
system
(system)
23 Grudzień 2009 13:50
Słyszałem właśnie że na odwrót
12 dni? trochę dużo, i trochę niemozliwe, naprawde?
Delphi też no i do tego fizyczną
Czyli zdania są podzielone…trudny wybór.
CeMeNT
(CeMeNT)
24 Grudzień 2009 11:39
Ja bym na twoim miejscu brał Avilę. Ładniejsza, bardziej przyjazny interfejs. Ale troszkę lipnie się pisze SMS-y.
A tak “od serca” to bym brał Ultra-Touch’a .
klopas
(klopas)
24 Grudzień 2009 11:46
przy codziennym wyłączaniu go na 12 godzin i nie używaniu w ogóle to przesadzasz
pcz_07
(Pcz 07)
25 Grudzień 2009 13:14
nie gadajcie, avila ma czuły ekran i bardzo dobrze się pisze na niej sms-y, podobnie na moim F480
jednak z tych dwóch wybrałbym delphi, bo co qwerty to nie ekran, moje zdanie
ja mam oba awle lepiej mi sie obsługuje, szybciej,sprawniej za to na delphom pisanie smsow to przyjemnosc no i delphi ma wejscie na zwykle słuchawki
oczyseisscie ze samsung delphi i zapraszam na jego forum [url********************
Ja mam delpihego i polecam jest bardzo kontaktybilny
system
(system)
9 Luty 2011 15:47
raczej Delphi bo Avila to już trochę stary model.
Z tych dwóch - żadnego. Miałem Avilę i się szybko rozleciała. Mam LG Bali i jest git.
epeptyk
(Epeptyk)
28 Luty 2012 08:02
ja właśnie dziś mam zamienić mój stary tel na delfi i czy to jest dobry telefon