Samsung F480

Witam chce zakupić telefon w przystępnej cenie posiadam teraz Se k850i ale niestety ostatnio coś zaczął się psuć wiec oddałem go do serwisu ponieważ mam gwarancje oddali mi go i po 3 h znowu się popsuł wiec znowu go oddałem do serwisu.

wiec postanowiłem kopic nowy porównywalny z K850i i zainteresował mnie samsung F480 co o nim sadzicie ???

Ja bym nie brał Samsunga miałem dwa modele tej firmy i tylko z nią były problemy :confused:

Po drugie rozdzielczośc jest słaba jak na telefon z takim wyświetlaczem :confused:

Następna rzecz wgrywanie gier albo programów pzrze kabelek… da się zrobić ale trzeba się męczyć :confused:

bateria 1000 mAh będzie Ci tzrymać max 3 dni ale to normalne z telefonami z takimi wyświetlaczami ale po dłuższym czasie… będzie trzymać krócej… miałem tak z dwoma modelami :confused:

Następna rzecz, dużo elementów jest za małych i musisz się bawić “patyczkiem” oraz musisz mocniej naciskać ekran, czasami mnie to doprowadzało do szału :confused:

jedna rzecz jest bez sensu, jak wejdzie się w odtwarzacz przez menu to nie można go zminimalizowac wiec tez nic innego robic w tym czasie,z kolei jak wlaczy sie muzyke przez widget’a to nie mozna wejsc w zadna funkcje w menu bo odrazu sie wylacza,i nawet nie mozna zablokowac wyswietlacza bo tez sie wylaczy…dziwne troche…

Ja troche poczekam i zmieniam na Nokie 5800 :slight_smile: Zarąbisty telefonik :smiley: Widziałem recenzje, widea oraz bawiłem się nim trochę u kolegi i jak dla mnie baardzo fajny :slight_smile: ale tzreba przyznać, że nawet tani jest ten samsung :slight_smile:

EDIT:

Zapomniałem dodać, że samsung ten nie ma WiFi co jest dfla mnie dużym minusem :confused:

jak to sie nieda wejsc w menu jak sie wlonczy muzyke prez widzety jak na youtubie jest filmik jak gosciu puszcza i minimalizuje odtwarzec be zproblemu ??

Dodane 23.01.2009 (Pt) 17:47

może wypowie sie ktos kto am taki model???

obejrzyj sobie pokazy telefonu, jak dla mnie jest mały podoba mi się ale wciąż nie jestem pewien czy go kupić, myślałem tez o LG KU990

może HTC TyTn II fajny podoba mi się tez

jaki przedział cenowy??

bawiłem się f480 i muszę przyznać że to chyba najgorszy telefon jaki miałem w ręce :stuck_out_tongue:

głupie menu, brak systemu, kijowy aparat, wszystko na minus :stuck_out_tongue:

niektórzy sobie chwalą ale to trzeba do tchnąc zobaczyć żeby wiedzieć

zawsze się chwali swój telefon póki nie znajdzie się lepszego… dlatego niektórzy go sobie chwalą :wink:

to lubie w tym foniku odstrasza ludzi bo nie umieja sie nimi obslugiwac :smiley:

MENU- jest typowe jak w innych samsungach

BRAK SYSTEMU- przyznaje jak w typowym telefonie

KIJOWY APARAT- :smiley: to mnie najbardziej rozwalilo aparat robi pierwszorzedne zdjecia pewnie palutami mazales po obiektywie bo nawet najmniejsza plamka tluszczu np z odcisku paca negatywnie wplywa na jakosc zdjec, ten aparat jest bardzo czuly i ma weiecej bajerow od aparatu mojego kolesia (2 panoramy na 3 i 4 zdjecia, wykrywacz twarzy , usmiechu, efekty sepia itd, samowyzwalacz, oslepiajacy flesh, stabilizacja obrazu, pomiar ekspozycji i wiele wiele innych) i to wszystko w rozmiarze 2560 x 1920 ii czego chciec wiecej.

zobacz na fotki innych telefonów… ten fon ma tragiczne fotki… (nie porównuj do k850i… zobacz na k800i, n95, innov8 itd.)

na mgsm.pl dodałem fotkę z tego fona (jest na niej iPhone)

a obiektyw był czysty (zawszę czyszczę przed fotkami…)

a co ci po rozmiarze? niech będzie miało 3MPx z dobrą optyką a nie optyka z puszek po recyklingu zrobiona żeby tylko było :stuck_out_tongue:

mam ten telefonik, powiem tak, muzy można słuchać jak się zminimalizuje odtwarzacz(trzeba włączyć tą opcjie) zdjięcia robi jak zajebi… no może w nocy kiepsko wychodzą,ale troche pogrzebałem w opcjiach i jest już ok. Co do ekranu… wcale nie trzeba mocno przyciskać. problemów z przyciśnięciem jakiegoś klawisza na wirtualnej klawiaturze też nie mam, a nie mam kobiecych dłoni…

klawisz skrótu( nie mylić z widget’em) zapakowane najważniejsze opcjie… jak dla mnie… A co do samego widget’a fajna sprawa… zawsze można wpakować do niego różne opcjie. Na koniec dodam,że przesiadłem się z Se k800i na właśnie tego samsunga i jest zajebi…