Mam nowy telefon Samsung Galaxy Ace 2. Podobno można wgrać na niego wersje Androida 4.1.2. Wyczytałem gdzieś, że można to zrobić, ale wtedy jest mniej ramu. Czy istnieje jakiś sposób na wgranie nowego Androida, ale tak by nie tracić pamięci RAM.
Tak, jest taki sposób. Jest forum poświęcone Androidowi gdzie wszystko jest bardzo dobrze opisane - wystarczy poszukać/poczytać.
Dobrze poszukałem, ale mam wiele niejasności. Występują pojecia ,wyciek" , ROM rosyjski SER, który podobno trzeba wgrać. Dlatego wplałbym uzyskać konkretne instrukcje, tak, żeby nie zepsuć telefonu. Może wystarczy wgrać najnowszy ROM XEO na polskę I8160XXNB1? Najważniejsze, żeby mieć te 624 mb ram.
W samym telefonie albo programie Kies od samsunga nie wyskoczyła aktualizacja?
Jeden temat: http://forum.android.com.pl/f697/jelly-bean-4-1-2-i8160xxnb1-csc-ser-xeo-aktualizacja-07-04-2014-a-318383/ (dla Polski jest XEO)
Co tu jest nie jasne?
Czyli jednak wcześniej wgrywam wersję SER, a później OEX
A nie możesz przeczytać poradnika?
Przecież jest tam napisane, że nie trzeba fleszować SER tylko wystarczy wraz z fleszowaniem XEO zafleszować modyfikację na 624mb pamięci RAM.
A jak modyfikację na 624 mb zrobić przy wgrywaniu przez Odina.
Wgrywasz 624MEM_V1.md5 razem z XEO I8160XXNB1
624MEM_V1.md5 podajesz w ODINie jako CSC
A no to teraz rozumiem
Odpalam Odina w oznaczeniu PDA wybieram plik z rozszerzeniem E.tar.md5 z ROM-u XEO I8160XXNB1, a w oznaczeniu CSC wybieram plik 624MEM_V1.md5.
Tylko jeżeli dobrze widzę to Re-Partition ma być odznaczony, a Auto Reboot i F.Reset Time mają być zaznaczone.
Dobrze rozumuję?
Tak, do ace’a nie ma już oficjalnej aktualizacji i wszystko powyzej tego androida 2.3 to soft nieoficjalny.
Powyżej Andka 4.1.2 to już softy nieoficjalne.