Samsung Galaxy J3 2016 instalacja gier i aplikacji na karcie SD

Witam

W jaki sposób uczynić aby ściągane aplikacje i gry instalowały mi się od razu na kracie SD a nie w pamięci telefonu?

Dość długo szperałem w ustawieniach aplikacji oraz pamięci ale bez efektu.

Pozdrawiam

Z tego co się orientuję w serii J nie ma możliwości instalacji na karcie SD. Pozostaje tylko przesunięcie zainstalowanych aplikacji z pamięci telefonu na kartę SD, z tym, że nie wszystkie apki da się przesunąć.

Dzięki. Właśnie zainstalowałem grę w pamięci tel, przeniosłem na SD. Trochę dziwne że nie można od razu na SD zwłaszcza że tel obsługuje kartę do 128GB.

Można też na zewnętrznej karcie, potrzebny jest root, xposed framework, moduł xinternalSD, płatna aplikacja Link2SD(7.99zł) i wszystkie dane będą trzymane na zewnętrznej SD.

I to rozwiązało mój problem. Podziękował serdecznie. Trochę można mieć żal do Samsung-a że fabrycznie nie ma możliwości instalowania od razu na SD…

Nie wiem dlaczego ludzie tak się boją tego roota? bo im samsung anuluje tą ich śmieszną gwarancję?

Android zaczyna działać dopiero po rootcie, kiedy można wszystko.

Żal o brak instalacji na SD można mieć do Google i ich śmiesznych widzi mi się. O brak fabrycznego roota również, bo można tą opcję zaszyć w menu i kto potrzebuje to skorzysta, bez dziwnego kombinowania i strachu przed konsekwencjami za używanie WŁASNEGO urządzenia.