Samsung Galaxy S Advance vs Apple Iphone 4 8GB

3, machnęłam się - 320x480, 960x640, 1136x640

to oczywiste, że dużo czytam i sprawdzam, poprawiałam nie raz autorów na myapple w podstawowych kwestiach ;D

Nie używałam tego telefonu. Mogę założyć, że Samsung, który produkuje kilkanaście, kilkadziesiąt modeli telefonów rocznie ma niewspółmiernie większe doświadczenie i lepszych inżynierów od pracowników specjalnej troski w Apple, którzy nawet anteny nie potrafią zrobić dobrze, zresztą jedynej rzeczy, która jest ich pomysłu, reszta to podzespoły Samsunga, Toshiby, LG i Sony - pomysłu i konstrukcji. W telefonach Samsunga nie zdarzają się takie kwiatki jak w zabawkach Apple.

Chyba czytałeś nie to co trzeba :wink:

No to o innych - Mini, S, S+, SII, Mini 2, jakikolwiek z lat 2010-2011 z Androidem.

Miałem Samsunga - nie muszę długo szukać. Stary problem z zwieszającym się WiFi (tu akurat się resetuje).

To starszy Model S i9000.

Jest tego dużo więcej, ale celowo specjalnie nie hejtuje Samsunga, jeśli nikt nie wywoła danego tematu do talbicy.

Jestem blogerem, nie pochwalę się jakiego serwisu. Pisze się tam o smartfonach, też o Apple. To moja praca. Znam ludzi pracujących dla Apple w Polsce i za granicą.

Xanthia nie ma rzeczy, której nie wiem o tym telefonie i przede wszystkim o iOS. Natomiast ty kompletnie nie rozumiesz o co chodzi. Przez tydzień miałaś iPhone’a i co? Uważasz, że masz więcej do powiedzenia w jego kwestii niż ja? Używałem iP ponad 3 lata. Przez tydzień to Ty mogłaś się co najwyżej podstaw używania UI nauczyć.

Nie skończę pisać dopóki będziesz pisała bzdury.

“Nic co jest od Apple nie jest dobre”

No to pokazuje, że jesteś hejterką. A wiesz co to znaczy? Nie masz za grosz obiektywizmu i będziesz iPhone’a odradzać bo takie masz widzimisię, a nie z jakiś racjonalnych powodów. Piszesz zwykłe pierdoły przeczytane w serwisach takich, w jakich sam pracuje. Pewnie i nawet moje artykuły.

Samsungi mają też wiele wad ale wiecie co? Tego się nie pokazuje, bo to się nie sprzedaje. Pisanie w złym tonie o Apple działa na polaków jak magnes. Każdą pierdołę się rozdmuchuje, nawet jeśli konkurencja ma gorsze bugi.

Autorowi wątku polecam iPhone’a 4. Dlaczego? Bo to dobry telefon, który w razie czego można sprzedać za dobrą cenę. Sprzęty Apple’a mało tracą na wartości i zawsze znajdzie się chętny by kupić używanego Maca, iPoda czy iPhone’a. Najwyżej sprzedasz iP i kupisz Androida. Przykładowo mój znajomy kupił 4S za 2700 zł i sprzedał go po roku za 2200 zł.

Doradzaj sobie co chcesz :slight_smile: Ja zdania nie zmienię. Jestem hejterką od 3 lat, wiem WSZYSTKO na temat tego sprzętu a takich jak ty potem poprawiam w komentarzach panie blogerze :wink: Nie znam ani jednego dobrego bloga o Apple, a znam ich wiele. Na każdym wypisują takie bzdury, że szok :wink:

Ajfona 4 (64MB) można kupić już za 1200zł a nawet mniej. 2200 dobre sobie :wink:

To dlatego pewnie Samsung jest liderem na rynku telefonów i smartphonów? :wink: Otóż Samsung robi dobry i tani sprzęt. Gdzie cena nie zawiera 60-70% marży. A ajfon. Cóż, dobry dla słodkich blondasków z solariów robiących dziubki do słitfoci :slight_smile:

Prosty przykład przewagi Samsuga Advance nad dowolną i zabawką.

• ściągasz sobie film w RMVB (co u nas jest legalne) i wrzucasz na telefon podłączony pod USB bez żadnego zbędnego oprogramowania, oglądasz na darmowym playerze.

Na iZabawce wyglada to tak.

• ściągasz film i szukasz płatnego konwertera na AVI, bo innego iTunes nie ruszy, konwertujesz żmudnie, a potem drugi raz by przekonwertować to na mulącym iTunes. Oglądasz po 2 krotnej konwersji :wink:

Teoretycznie masz sklep z filmami, mógłbyś go kupić i obejrzeć, ale… w sklepie z filmami jest w tej chwili jeden jedyny film z polskim dublingiem - Zaplątani, próżno szukać polskich napisów :smiley:

Wymienisz choć kilka? Może lepsze wyświetlacze? Szybsze procesory? Skrzypiące plastikowe obudowy, które nie chcą skrzypieć? :smiley: Lepsze baterie, lepsze serwisowanie, niższe koszty napraw? :smiley: To są zalety :smiley:

@mr.evil

Jaki sens ma zachwalanie pewnej firmy na “a” w prawie każdym twoim poście? A masz ich już trochę na koncie.

Haha. 64 MB? Może 64 bajtów?

iPhone 4? Ja pisałem o 4S, no ale pewnie dla Ciebie 4S i 4 to to samo, bo wyglądają podobnie. ;D

Jak na razie to ja musze poprawiać Ciebie “ekspertko”

Wiesz czemu Samsung jest liderem? Bo sprzedaje telefony pokroju Galaxy Mini/Young. Samsung się dorobił na zetafonach-zamulaczach. Porównajmy sprzedaż SGSów do iPhonów i nagle się okazuje, że Apple wygrywa.

Konwersja filmów? Znowu muszę Ciebie poprawiać, a miało być na odwrót :wink:

Ściągam film, potem darmowego iMedia Player, wrzucam przez WiFi do iPhone’a (bez iTunes, można poprzez przeglądarkę) i odtwarzam. Problem? Można nawet wrzucić napisy i je odtworzy. Nie ośmieszaj się.

Wad SGSów jest cała masa. Najgorsze, które do dzisiaj potrafią dopiec to: przegrzewanie się, nierównomiernie podświetlony wyświetlacz, źle sprasowana obudowa, wypalanie się belki na ekranie, zrywanie połączeń i battery drain.

Zresztą, czytaj sobie sama:

http://forum.android.com.pl/f191/wady-s … ae-110405/

http://www.xda-developers.com/android/i … dentified/

Zabawne, że wspominasz o lepszych bateriach, które w praktyce dzięki skopanej optymalizacji Androida nie wytrzymują nawet jednego dnia. Mówisz o lepszych procesorach, dziwne. Jak na razie 2 rdzenie w iP 5 biją miejscami czterordzeniowego SGS3 na głowę. Plastikowa obudowa to wystarczająca wada sama w sobie, chyba mi nie zaczniesz wmawiać że metalowy iP 5 jest tandetniejszy od platikowego SGS3? ;D

Lepsze serwisowanie? Masz racje. U Apple nie ma serwisowania. Oddając telefon na gwarancję odsyłają Ci całkowicie nowy model w ciągu 3 dni, nie bawią się w rozkręcanie i naprawianie.

Taka z Ciebie wielki fachowiec, a mylisz MB z GB, nie wiesz ile ma rozdzielczości iPhone oraz nie odkryłaś, że wcale nie trzeba konwertować filmów by je na iOS oglądać. Porażka jednym słowem.

@sadaj72 ale ja niczego nie zachwalam. Ja tylko prostuje pierdoły jakie pisze to dziewczę powyżej, zwłaszcza że autor chce wybrać iPhone’a. Czemu nie pytasz Xanthia dlaczego pisze o Apple pierdoły, za które powinna dostać bana? Przecież ona jawnie kłamie.

http://allegro.pl/apple-iphone-4s-16gb- … 2801.html- 1600 :wink:

Oczywiście miałam na myśli GB, takie wyśmiewanie się z literówek nie jest na wysokim poziomie :wink: Właściwie pokazuje na jak niskim poziomie prowadzisz dyskusję a i zapewne bloga :smiley:

Widzę właśnie. Wadliwe egzemplarze się zdarzają wszędzie, zależnie od partii, wiadomo jak to w przypadku Apple - jedna seria to np 15 milionów składanych na akord i klejonych ajfoników :slight_smile:

Bo i co tam naprawiać? Bawić się w odklejanie? :smiley: Bez sensu. Gorzej po gwarancji. Serwisy typu iClinic mają masę roboty :wink:

Przez WiFi bez Maka? To da się zrobić po sieci windows, ale jest z tym trochę zabawy, nie zawsze działa, nie zawsze działa udostępnianie, są problemy z prawami do plików, ogólnie dużo kombinowania z SMB a efekty marne :smiley: Bo ajfony lubią zrywać takie połączenia i ogólnie połączenia WiFi, szczególnie 4ki

Literówka, oj kolego bo poświęcę troszkę czasu i namierzę tego bloga i dopiero będę miała zabawę w wytykanie Ci błędów :smiley:

Powtarzam - ajfony to zabawki.

Bez komentarza =D>

“Przez WiFi bez Maka? To da się zrobić po sieci windows, ale jest z tym trochę zabawy, nie zawsze działa, nie zawsze działa udostępnianie, są problemy z prawami do plików, ogólnie dużo kombinowania z SMB a efekty marne Bo ajfony lubią zrywać takie połączenia i ogólnie połączenia WiFi, szczególnie 4ki”

Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy o czym ja w ogóle mówie. Ja opisuje wgrywanie przez WiFi BEZ iTunes. Każdy program do odtwarzania filmów (i nie tylko) ma interfejs w którym można wybrać “wgraj dane przez wifi”. Program daje Ci kod, który wpisujesz do przeglądarki w kompie (np http://123.23.432.34:9832). W zależności od ustawień podajesz hasło lub nie i już możesz wgrywać filmy z dysku. System operacyjny nie ma tu nic do rzeczy “ekspertko”. Wszystko odbywa się na poziomie przeglądarki w komputerze.

Powtarzam- masz zerowe pojęcie o Apple i to widać. Bloga namierzać długo nie musisz, jeden z popularniejszych w Polsce. Nie podaje adresu specjalnie, nie po tym jak napisałem że specjalnie pisze się źle o Apple i pomija wpadki Samsunga.

Tego sposobu nie znałam :slight_smile: Opisałam sposób na wejście do sieci Windows i poruszanie się po niej, panie ekspercie i tam nie ma słowa o iTunes :wink: Mój sposób jest o tyle lepszy, że daje dostęp do każdego pliku, a nie do pojedynczego. Pod warunkiem, że nic się nie posypie :smiley:

Właśnie udowodniłam, że tak nie jest :wink: Jeśli to SpidersWeb to naprawdę teksty niskich lotów, szczególnie naczelnego, który nie potrafi działać nawet w konsoli a uważa się za eksperta :smiley: Takie bzdury jakie tam wypisują trudno przebić, może eksperci od audiofilii, którzy polecają kable USB za 2k aby jakość dźwięku była lepsza :smiley: Ciekawe czy też obrazki są wyraźniejsze? :smiley:

Skoro już tyle napisałeś, to po prostu się przedstaw panie redaktorze, ja nazywam się Anna Sienkiewicz, łatwo mnie znaleźć po nazwisku a i na fejsbooku. Twój ruch blogerze :smiley: A może MyApple? Tego się nie da niczym przebić, tendencyjne przepisywanie CultOfMac, w dodatku źle tłumaczone :smiley:

Spidersweb? Tu się zgodzę. To naprawde bardzo nieprzyjemne miejsce, podobnie jak Antyweb. Dwa polskie portale, które wcale nie są najpopularniejsze, a mają zadęcie jakby byli co najmniej samym Cnet albo 9to5mac. Na SW Przemek robi z siebie eksperta a nic nie wie o IT, a redaktor AW ostatnio kłamał że chcieli go do TheVerge zgarnąć. Fail.

MyApple to najgorsza strona o Apple jaką znam. Chamscy ludzie na forum, moderatorzy którzy robią co chcą i sponsorowane wpisy.

Nie jestem na tyle głupi, by się przedstawić. Z całym szacunkiem oczywiście, nie twierdzę że jesteś głupia, ale w moim wypadku przedstawienie się byłoby równoznaczne z kłopotami. Nie będę sobie w kolano strzelał.

Do autora: Najlepiej idź gdzieś oba telefony pomacaj. Zobacz który Ci się bardziej podoba. Moim zdaniem powinieneś spróbować iOS. Najwyżej potem sprzedasz telefon i kupisz Galaxy.

W sumie faktycznie, tak parząc można kupić iPhone 4 i go sprzedać najwyżej z niewielką stratą. Z Samsungiem będzie gorzej, tym bardziej jak się okaże (a raczej jest to pewne), że za pół roku nie będzie miał aktualizacji systemu.

Sam sprzedałem po roku używania uszkodzonego 3GSa za kwotę większą niż kupiłem (sprzedany w 9h), a Samsunga z gwarancją za mniej niż 3GSa (poszedł w ok 12 dni). A parametry w cyferkach Samsung miał lepsze.

Czyli argument na plus, aby brać iPhone 4.

Nie było mnie kilka dni na forum, a temat przetworzył się w istny spam. Przed napisaniem, zdążyłem przeczytać każdy tutaj wasz post. Widząc tylko 2 użytkowników za SGA, a resztę za IPhone to wiadomo jaki wybór. Iphone to będzie coś nowego, jednak nie tylko biorę z tych powodów. Po moim smartfonie firmy "Samsung " trochę się zawiodłem. Było z nim dużo problemów,ale to może dlatego, że to był starszy model? Jednak moim wyborem będzie właśnie Iphone. Możecie się dalej rozpisywać jeśli macie ochotę, jeśli nie - to ten temat może gdzieś zginąć w dziale, lub w koszu. Pozdrawiam i dziękuje za waszą pomoc.

Na pewno będzie to coś nowego :slight_smile: Ale czy będziesz zadowolony? Trudno powiedzieć. :lol:

Fakt że telefony są cenowo z innych półek ale jeżeli chodzi o ich możliwości to już niekoniecznie.

Nie mam Iphona więc trudno mi mówić o jego wadach zaletach. Mam jednak samsunga S Advance i tu mogę coś powiedzieć

• Praktycznie wszystkie smartfony trzeba ładować co dziennie. Oczywiście jeżeli dziennie wykonasz dwie krótkie rozmowy i wyślesz dwa SMSy, nie będziesz używał GPS, BT, Wifi i wyłaczysz transfer danych. to telefon wytrzyma nawet 3, 4 (a może i więcej) dni bez ładowania. Ale po co ci wtedy smartfon ?

Kiedyś zostawiłem mojego starego Gio naładowanego na półce. Leżał tydzień i bateria w połowie była zjedzona.

• Płynność pracy. W telefonach Galaxy S Advance jest bez zarzutu. Nie rozumiem ludzi którzy plują na androida bo się tnie. Na moim starym GIO czasem się coś przycięło . w S Advance lagi praktycznie nie występują. Kolega ma Iphona 3gs i tam wcale płynność pracy nie jest taka nisamowita… (myślę że to mit)

• Ekran w Galaxy jest po prostu lepszy niż w Iphone 4S. Lepszy bo większy. Rodzielczość ? Uwierz że pikseli nie zobaczysz…

• Update oprogramowania. Jest Bardzo prawdopodobne że w S Advance będzie oficjalnie Android 4.1. To że 4S dostanie nowy system jest pewne.

Ale tu uwaga. Iphone będzie miał ten sam mankament co Galaxy. Soft się rozwija, jeżeli będziesz updatował swojw aplikacje w Iphone to prędzej czy później zaczną zamulać telefon. 3GS ciężko ma z najnowszymi wersjami niektórych softów w Appstore (to na podstawie info od kolegi)

• Iphone nie ma możliwości rozbudowania pamięci.

• Stabilność pracy. To fakt że raz na kilka miesięcy coś się może w telefonie samsunga pokiełbasić i wtedy trzeba będzie zrobić reset…

Podsumowując: kupując Iphona kupujesz nie tylko telefon. To trochę tak jak z mercedesem. Możesz kupić sobie VW też będzie jeździł, może nawet wcale nie gorzej ale to nie będzie Mercedes. Innymi słowy Iphone to trochę szpan i prestiż.

Niektóre telefony miały ten problem, ale wraz z aktualizacją to naprawili.

Bzdura

To normalne, że się przełącza. Z resztą w androidzie jest to samo.

Co???

Z bad pixelami problem miał iphone pierwszej generacji (2G), a retina w iphone 4 to na prawdę świetny wyświetlacz.

Tak, ale ten problem dotyczy nielicznych egzemplarzy.

Dobry żart.

To trzeba szanować telefon. A nawet jak pęknie to obudowy na allegro nie są jakieś specjalnie drogie.

samsung ma lepszy procesor, ale iphone nadrabia prędkość systemem.

co oznacza zdanie: każda aplikacja za free jest płatna? Czyżby chodziło ci o to, że ta gra “angry birds” jest płatna, a na androida za darmo z reklamami na cały wyświetlacz?

Mi się jakoś nic nie wiesza, a telefon obsługuje większość popularnych formatów, więc nie wiem o co ci chodzi.

rok gwarancji od producenta i 2 lata od operatora u którego kupisz (nie jestem pewien, ale zgodnie z polskim prawem każdy nowy produkt musi mieć 2 lata gwarancji, czy jakoś tak). A w większości przypadków przy zepsuciu iphone’a nie z twojej winy wymieniają ci na nowy.

myślisz, że w samsungu nie ma czujników wilgoci? mylisz się.

co ty gadasz.

podróba.

kto w dzisiejszych czasach słucha radia na telefonie? A nawet jakby ktoś chciał to jeżeli ktoś kupuje smartfona za 1000zł, to kupi też do niego pakiet internetowy. A radia można słuchać właśnie przez internet.

Właśnie tu jest odwrotnie. iOS 5 (poza chyba 5.0.1 którego miałem z JB) był szybszy od 4, 6 jest szybszy od 5. Widać to też np. w grze FIFA 12 (np. gdy bramkarz wykopuje piłkę to widać spowolnienie na 5).

Chwile miałem razem 4 i 3GS, i to co zainstalowałem na 4 instalowało się na 3GS i ruszało. Problem jest ale w 3G, ewentualnie w nowszych grach.

Liczymy że sam opiszesz po jakimś czasie jak Ty widzisz ten telefon i czy wrócisz do Samsunga.

@ctr Miłośnik ejpla? :wink: Bardzo mnie rozbawiłeś swoją naiwnością :wink:

Tak, jestem fanboyem.

A więc dyskusja z Tobą nie ma sensu. Dalej będziesz twierdził, że ejpl produkuje najlepsze telefony, a to, że 5ka obłazi z farby i po 2 miesiącach wygląda tak http://technowinki.onet.pl/inne/multime … -male.html to pewnie spisek hejterów :wink:

Wszystko co napisałam wcześniej to prawda - ajfony, ajpady, maki i wszystko co produkuje ejpl to szajs i tandeta. 3x przepłacona, z tanimi częściami (oczywiście nie u ejpla), nie funkcjonalna, zamknięta, klejnona tandeta. I nie zmienisz tego, choćbyś nie wiem jak bardzo ejpla kochał i jak głośno tupał nogami :lol:

Xanthia, mówisz prawdę, iphone to szajs, a Samsung KRÓL. Jak widać, tupanie nogami nie ma sensu.