Samsung GALAXY S czy HTC Desire HD?

Witam zastanawiam się nad kupnem któregoś z tych smartfonów. Chciałbym się was doradzić który polecacie, ogólnie chodzi mi o wady i zalety tych telefonów. Dzięki z góry za odpowiedzi :smiley:

Może Motorola Defy?

Nie ma sensu porównywać “parametrów”, gdyż Motorola z procesorem 800MHz potrafi być wydajniejsza od Samsunga z 1GHz:

http://pdaclub.pl/index.php?option=com_ … &Itemid=89

Rzeczywiście ta motorolka wygląda smacznie… :smiley:

A nie ma czasem zaszyfrowanego bootloadera ? Tak jak np.: milestone ?

Aktualnie nie ma szybszych telefonów w grach od Galaxy S poza nadchodzącymi Tegrami, ale Desire HD bardzo nie odstaje więc jak masz na tyle kasy to bierz HTC, jest ładniejszy i lepiej wykonany.

Defy jak każda Motorola ma zablokowany bootloader (wyjątek od tej reguły to Motorola Droid - amerykański Milestone) i na dodatek ostatni oficjalny system na Defy to 2.1 i tak zostanie. Nie warto.

Co do DHD/SGS, to moje zdanie jest takie:

SGS:

• SuperAMOLED - piękne kolory, ale przekłamana rozdzielczość (PenTile) - przez to czcionki mogą być niewyraźne (naprawialne fixem od społeczności)

• Bardzo mocny układ graficzny - SGS faktycznie do gier jest świetny

• Plastikowa obudowa trochę psuje wg mnie efekt, choć dzięki temu sprzęt jest lekki

• Sporo dobrych CustomROMów - począwszy od Eclair na Gingerbread skończywszy

DHD:

• ekran TFT, więc cudów nie będzie, choć do WWW niezrównany - duży rozmiar i WVGA

• układ graficzny Adreno 205 niewiele ustępuje układowi z SGS - są to właściwie równi konkurenci

• interfejs Sense (jak dla mnie mistrzostwo jeśli chodzi o wygląd i funkcjonalność interfejsu)

• lampa doświetlająca (świetna jako latarka)

• Również sporo ROMów - od Froyo na Gingerbread skończywszy - wersje z Sense i bez.

• jak dla mnie lepsza obudowa - metalowa i naprawdę ładna (choć te doczepiane plastiki - od SIM i baterii bywają lekko niespasowane)

• możliwy w miarę bezpieczny OC procesora do 1.8 GHz (ja stale mam 1.6 i nie mam problemów ze stabilnością)

Ja polecam DHD, choć jeśli chcesz wydać mniej to SGS to też świetny wybór.