Część wszystkim mam do was parę zapytań, otóż nigdzie jako takiej nie otrzymałem odpowiedzi, Mianowice jestem posiadaczem Samsunga Galaxy S5 na dniach został udostępniony przez producenta Android 5 także z aktualizowałem telefon i zadowolony zacząłem badać jak to wszytko chodzi.I teraz tak drodzy użytkownicy jak mogę zmienić Androdia do poprzedniej wersji 4.4 która jak dla mnie była rewelacyjna ? Odpowiadam że przez Kiessa próbowałem powraca do 4.2 a jak aktualizuje to do 5.0. To jedno, drugie jak mam włączyć (to chyba najważniejsze w tym temacie) zmianę utworu kiedy telefon jest zablokowany tzn. na wcześniejszych wersjach Androidu i to już nawet nie chodzi o s5 nie musiałem odblokowywać telefonu żeby zmienić utwór (w ustawieniach z tego co patrzyłem zarówno telefonu jaki i odtwarzacz <działam na standardowym odtwarzaczu muzyki Samsunga> nie mam możliwości tego ustawić.
PS.Jeszcze tylko wtrącę, co do recenzji Androida 5.0 na s5 które mówią że telefon działa szybciej stanowczo się nie zgodzę, mi działa zauważalnie wolniej a nie instaluje żadnych dodatkowych apek.
By powrócić do starszej wersji zainstaluj sobie nowy firmware - np. z sammobile (root) i nie aktualizuj go do 5.0
Zmiana utworu odbywa się w ten sam sposób co w kitkacie (4.4) i wcześniejszych andkach - na wygaszaczu masz włączoną aktualną aplikację - odtwarzacz muzyczny i tam masz ikonkę (->) następnego utworu. (nic się w tym temacie nie zmieniło). No chyba że opiszesz inny sposób zmiany utworu.
Sam niedawno aktualizowałem 4.4 do 5.0 - w tym celu wywaliłem beznadziejny brand plusa i zastąpiłem go tym podanym w newsie DP, wszystko śmiga ładnie, crashe sie zdarzają bardzo rzadko ale się zdarzają - cały czas czekam na aktualizację bo jest sporo poprawek. Poza tym ten nowy wygląd jest taki jakiś dziewczęcy za bardzo.
W moim poradniku do instalacji Romów do S3 masz podane jak zainstalować Soft przez Odina - link. zaś tutaj masz do 4.4.2 czystego dla Pl link 1 lub link 2 .
lordjahu właśnie o to chodzi że tego nie mam…tzn gdy mam włączony odtwarzacz muzyki i zablokuje telefon to oczywiście muzyka dalej leci ale nie pojawiają mi się na ekranie ,strzałki" do zmiany utworów.