Witam,
Niestety sprawdziła się teoria mojej babci pod tytułem, jak czegoś nie znasz nie kupuj
Taki prezentów się nie robi ale co mi tam kupiłem żonie nowy telefon Samsung Galaxy SIII, po przyjściu z zakupowa pierwsza rzeczą oczywiście było ustawienie domowego połączenia WIFI (żeby mnie kochana małżonka nie naciągała na dodatkowe koszta) i tutaj przykra niespodzianka na która nie potrafię sobie odpowiedzieć jak zarówno 3 moje telefony do pomocy technicznej (vodafone IE - koszmar) również wujek Google nie wiele wskórał bo niby podał rozwiązanie (brak guziczka, nie znam pinu, w opcji ustawień routera brak WPS) ale nie działa w tym przypadku wiec mam nadzieje ze może ktoś z użytkowników DB się z tym spotkał i wie jak rozwiązać ten problem. Tyle tytułem wstępu a teraz do rzeczy…
Telefon znajduje bez problemu SSID mojej sieci, siec zabezpieczona WPA-PSK typ radia 802.11.n standardowy router vodafon model: HG556a jednak po wpisaniu kodu zabezpieczającego siec, telefon wpada na “błąd autoryzacji”. W trybie WIFI pracują z pozytywnym skutkiem 2 laptopy wiec błąd leży w ustawieniach routera lub telefonu. Po ponownej probie połączenia telefon pokazuje" Zabezpieczona (Funkcja WPS dostępna)" i tutaj moim zdaniem leży problem.
Pytanie brzmi czy ktoś spotkał się z podobnym problem typu "WPS"i potrafi dać jakieś światełko w tunelu?
Liczę na was Koleżanki i Koledzy
Pozdrawiam