Samsung Galaxy SIII-problem z połączeniem WIFI

Witam,

Niestety sprawdziła się teoria mojej babci pod tytułem, jak czegoś nie znasz nie kupuj :wink:

Taki prezentów się nie robi ale co mi tam :slight_smile: kupiłem żonie nowy telefon Samsung Galaxy SIII, po przyjściu z zakupowa pierwsza rzeczą oczywiście było ustawienie domowego połączenia WIFI (żeby mnie kochana małżonka nie naciągała na dodatkowe koszta) i tutaj przykra niespodzianka na która nie potrafię sobie odpowiedzieć jak zarówno 3 moje telefony do pomocy technicznej (vodafone IE - koszmar) również wujek Google nie wiele wskórał bo niby podał rozwiązanie (brak guziczka, nie znam pinu, w opcji ustawień routera brak WPS) ale nie działa w tym przypadku wiec mam nadzieje ze może ktoś z użytkowników DB się z tym spotkał i wie jak rozwiązać ten problem. Tyle tytułem wstępu a teraz do rzeczy…

Telefon znajduje bez problemu SSID mojej sieci, siec zabezpieczona WPA-PSK typ radia 802.11.n standardowy router vodafon model: HG556a jednak po wpisaniu kodu zabezpieczającego siec, telefon wpada na “błąd autoryzacji”. W trybie WIFI pracują z pozytywnym skutkiem 2 laptopy wiec błąd leży w ustawieniach routera lub telefonu. Po ponownej probie połączenia telefon pokazuje" Zabezpieczona (Funkcja WPS dostępna)" i tutaj moim zdaniem leży problem.

Pytanie brzmi czy ktoś spotkał się z podobnym problem typu "WPS"i potrafi dać jakieś światełko w tunelu?

Liczę na was Koleżanki i Koledzy :slight_smile:

Pozdrawiam

Tutaj szybciej znajdziesz rozwiązanie twojego problemu…

http://forum.android.com.pl/

Wyłącz funkcję WPS

Nazwa WPS: albo Wi-Fi Protected Setup:

Witam,

Problem rozwiązany :smiley:

Moje wnioski są takie…WPS szyfruje SSID i haslo, jednorazowa zmiana jednego bądz drugiego nie pomogła, natomiast zmiana SSID + hasło równocześnie jak najbardziej…jedyny problem, łatwy do rozwiązania zmiana połączenia na pozostałych urządzeniach i przypisanie do nowych ustawien.

Nie mam pojęcia dlaczego tak jest ale zadziałało, może komuś się przyda ten post.

Note: u mnie smiga już wszystko :x

Pozdrawiam

Edit: spędziłem 7 godzin żeby na to trafić i życze Wszystkim takiej samej cierpliwości dla rzeczy martwych. Jak mawiała moja babcia ŚP co cie wQ… to cie nie zabije a wzmocni, zabieram sie od jutra za studiowanie tego podobno tel 2012/13 wiec sie spodziewajcie wiecej postów… jak mnie Admini nie wywala :smiley: