Samsung i5500 problem z "full wipe"


(tomal_) #1

Witam,

Mam problem, moja kobieta zablokowała sobie telefon, w zasadzie to ekran i morduje się z tym aby zrobić "full wipe". Niestety nie idzie mi włączenie recovery, nie działa żadna kombinacja przycisków. Próbowałem ADB lecz chyba coś źle robię.

Do pierwszej linijki jest ok, odpalam cmd i wpisuje adb, pojawia się lista, co robię źle, że to nie działa?

Ewentualnie poproszę o inne pomocne rady bo nie chciałbym go oddawać do serwisu :slight_smile:

Edit:

po wpisaniu w wierszu poleceń adb shell odpowiada:

* daemon not running. starting it now *

* daemon started successfully *

error: device not found

nie wykrywa telefonu, tak sądzę, więc jak zrobić aby go wykrył?


(Jas162) #2

Znaczy się źle narysowała wzór odblokowywujący tak? W takim przypadku wystarczy podać maila i hasło. Czy telefon ma wgraną strukturę root i recovery? Aha w opcjach programistycznych masz zaznaczone debugowanie USB?


(tomal_) #3

Hmm, jakby mail działał to bym nie zakładał tematu, nie działa :expressionless: Na komputerze wsio wchodzi, na telefonie wpisuję mail, hasło ale nie ma niczego aby mógł kliknąć dalej. Telefon nie był “grzebany”, ma tak ja wyszedł z salonu play. Jedyne co, to backup był zrobiony z tydzień wcześniej przeze mnie, więc o dane się nie martwię.

Edit:

Co lepsze, wchodząc na alarmowe połączenie, wybieram 112 i wyświetla, że nieprawidłowy numer, rewelacja :lol:

Edit 2:

Po problemie, dziewoja w końcu wklepała właściwą kombinację.