Samsung i5700 Galaxy Spica - Nawigacja

Witam ponownie…

Zakładam nowy wątek będący niejako kontynuacją innego.

Tytułem wstępu…

Zastanawiałem się między telefonami: Samsung WAVE a Samsung OMNIA 2.

Ostatecznie w decydującej chwili WAVE podrożał o 50zł, OMNIA 2 o 100zł… Zdecydowałem się na Samsunga i5700 Galaxy Spica.

Domyślnie uzbrojony jest w Androida 1.5, oczywiście zainstalowałem od razu nowego softa - Androida 2.1-update1.

Powiem szczerze - najlepszy wybór jaki mogłem podjąć. Nie zamieniłbym na żaden inny :slight_smile:

Tytułem problemu…

Temat ten tym razem kieruję bezpośrednio do użytkowników tego telefonu a przynajmniej Androida. Mianowicie:

* Jest jakiś sposób aby pobrać mapy Google aby działały w wersji offline (Google Maps Downloader, czy cos w tym stylu)?

* Jest jakaś darmowa nawigacja na ten telefon?

* Jest jakaś klawiatura alfanumeryczna dla tego systemu? Byłoby to bardzo wygodne przy szybkim wprowadzaniu danych do skoroszytu Excela…

Dzięki…

Odpowiedzi na wszystkie pytania znajdziesz na forum android.com.pl w dziale Spicy. Podejrzewam, że wraz z poznawaniem telefonu pojawią się nowe pytania/problemy, a tam sporo tematów się już przewinęło, a szkoda, żebyś tracił czas na czekanie, aż ktoś odpowie. Mi w zasadzie też już nie chce się nieraz odpowiadać na pytania, na które odpowiedzi bez problemu można znaleźć w google, a podanie linka do odpowiedniego forum uważam za najlepsze rozwiązanie w takiej sytuacji.