Witam a wiec szukam uzywanego telefonu, mam do wyboru lumie 520 za 270zl oraz dzis wypatrzylem ze jest samsung i9000 za 249zl pewnie bym wytargował do 230zl , na ktory sie zdecydowac?
System nie ma znaczenia, telefon uzywany bedzie do pisania sms,muzyka czasem net , ma dzialac stabilnie, nie bede instalował wielu aplikacji, skype, openFM i tyle.
Wziąłbym tego samsunga ponieważ szukam czegos jak najtaniej ale nie chce potem załować ze byc moze warto było dolozyc, od razu mówie ze nie gram w gry, wiekszosc to sms, skype itp
Widziałem iż ta lumia chodzi płynnie, najczesciej pisze sms, potem jakas muzyka i czasem net i skype, tak wiec zastanawiam sie czy do takich zastosowań ten samsung nie bylby lepszy no i jest taniej. eh no nie wiem moze przejade sie i go przetestuje i zobacze ile z ceny zbije.
i9000 = Standardowo prehistoryczny Android 2.3.6, żeby coś osiągał musisz się bawić w nieoficjalne oprogramowanie co by miał tego Jelly Beana. Jedno rdzeniowy procek i jakieś 400MB ram.
Lumia 520 = Windows Phone 8 i wciąż ma wsparcie. Procek dwa rdzenie.
Jeżeli to co podałeś to Twoje wymagania to bezapelacyjnie Lumia 520 rozniesie te zadania
Nic Ci nie będzie zamulać i lagować (tego powinni się inni uczyć od Windows Phone’a) 512 MB RAM, a do takich zadań jak podajesz w ogóle tego nie poczujesz.
Na samsungu przy stronie pokroju tvn24 itd telefon dostanie takiej zadyszki, że Ci się odechce
Jestem użytkownikiem Androida, ale jak słyszę kogoś kto mówi, że Lumie z Windows Phone są nie do używania to mi się śmiać chce.
Używałem WP 7.8, który pomimo bardzoooooo wielu wad był dla mnie świetnym systemem. WP8 to już całkiem inna półka większość wad i problemów z serii 7 została rozwiązana i można śmiało w to wchodzić
hm… wiem ze lumia jest lepsza ale czy ten samsung też moze dac rade? poniewaz pisał dzis z tym komisem i zgodził sie na 210zl . Czy warto go w tej cenie? dają miesiąc gwarancji.
Moim zdaniem tutaj znacznie lepsza będzie NOkia 520 - aktualnie w tej grupie cenowej jest to jeden z najbardziej polecanych telefonów. Na pewno nie powinna Ci się zacinać.
Jeśli szukasz czegoś tańszego możesz sie jeszcze zorientować czy nie da się znaleźć używanego Lg L65: