Witam, kupiłem drukarkę laserową ML-2010P no i zauważyłem, że krzywo drukuje? Jak wydrukuje kwadrat na całą stronę to kwadrat jest przechylony tak jak napisałem na zdjęciu czemu tak jest?
Na jednym boku 6 mm, na drugim 5 mm. Czy nie powinno być równiutko? Możecie to sprawdzić tak dla sparwdzenia u siebie. Kwadrat robie w wordzie jako POLE TEKSTOWE i pogrubiam.
Hmmm na zdjęciu nie widze żadnej zmiany… Może krzywo kartki podajnik podaje Na prawdę taką dużą rużnicą dla Ciebie jest ten milimetr? W sumie to powinno być równo, ale jak jednemu było równo to wpadł w … Albo kiepską rozdzielczoscią drukujesz np na szkicu roboczym albo podajnik krzywo podaje kartki.
Papier wsadziłem równo. Drukowałem to samo 6 x i było tak samo krzywo. Myślałem, że kartki krzywe są więc wziąłem jakaś sprzed 3 lat. I tak samo na niej było krzywo. Jutro jadę ją zareklamować. Chyba, że laserowe tak mają ale wątpie. 1 mm to bardzo dużo jak spojżysz na tekst to widać że jest przechylony lekko.
czyli tekst też tak krzywo drukuje… hmmm ale podejrzewam że laserowe tak mają, U kumpla też tak jest widziałem kilka kartek które sobie wydrukował i tekst rzeczywiście był pochylony lekko ale myślałem że to ten podajnik lub kartki jakoś nie zastanawiałem sie nad tym nigdy
Laserowe tak NIE MAJĄ. Moja Samsung ML-1510 drukuje wszystko prosto. Widać, że albo masz kartki krzywo włożone, albo podajnik źle bierze, albo… masz krzywe kartki (źle przycięte).
Tu nie chodzi po drukowanie krzywe trzcionek. przekręca tekst tak jakby coś było krzywo zmontowane?! Bo wpojczie na rysunej idąc od lewej jest 5 mm -6mm