Samsung ML-2010P krzywo drukuje?

Witam, kupiłem drukarkę laserową ML-2010P no i zauważyłem, że krzywo drukuje? Jak wydrukuje kwadrat na całą stronę to kwadrat jest przechylony tak jak napisałem na zdjęciu czemu tak jest?

8f185d9acdddd91cm.jpg

Na jednym boku 6 mm, na drugim 5 mm. Czy nie powinno być równiutko? Możecie to sprawdzić :stuck_out_tongue: tak dla sparwdzenia u siebie. Kwadrat robie w wordzie jako POLE TEKSTOWE i pogrubiam.

A może po prostu papier krzywo włożyłeś?

Hmmm na zdjęciu nie widze żadnej zmiany… Może krzywo kartki podajnik podaje :slight_smile: Na prawdę taką dużą rużnicą dla Ciebie jest ten milimetr? W sumie to powinno być równo, ale jak jednemu było równo to wpadł w … :wink: Albo kiepską rozdzielczoscią drukujesz np na szkicu roboczym albo podajnik krzywo podaje kartki.

Papier wsadziłem równo. Drukowałem to samo 6 x i było tak samo krzywo. Myślałem, że kartki krzywe są więc wziąłem jakaś sprzed 3 lat. I tak samo na niej było krzywo. Jutro jadę ją zareklamować. Chyba, że laserowe tak mają ale wątpie. 1 mm to bardzo dużo jak spojżysz na tekst to widać że jest przechylony lekko.

czyli tekst też tak krzywo drukuje… hmmm ale podejrzewam że laserowe tak mają, U kumpla też tak jest widziałem kilka kartek które sobie wydrukował i tekst rzeczywiście był pochylony lekko ale myślałem że to ten podajnik lub kartki jakoś nie zastanawiałem sie nad tym nigdy :slight_smile:

Witam!

Laserowe tak NIE MAJĄ. Moja Samsung ML-1510 drukuje wszystko prosto. Widać, że albo masz kartki krzywo włożone, albo podajnik źle bierze, albo… masz krzywe kartki :stuck_out_tongue: (źle przycięte).

A mierzyłeś linijką?

Złączono Posta : 06.06.2007 (Sro) 9:22

Tu nie chodzi po drukowanie krzywe trzcionek. przekręca tekst tak jakby coś było krzywo zmontowane?! Bo wpojczie na rysunej idąc od lewej jest 5 mm -6mm

6mm-5mm czyli tak jakby cos przekręcone.