Siema wszystkim. Posiadam samsunga n150 plus z wersją która posiada 2gb pamięci ram. Problem tkwi w tym ,że gdy próbuje sobie obejrzeć jakiś film np. na youtube to filmy strasznie się zacinają. Zauważyłem ,że gdy zmniejsze jakość filmu do 240p to film działa płynnie a przy 360p zacina się. Ale gdy odpale jakiś film z dysku to wszystko działa jak najbardziej ok. Na samsungu posiadam windowsa 7.Czyściłem system poprzez defragmentację, usuwanie niepotrzebnych plików/programów ale to nic nie pomaga. I moje pytanie czy ktoś już miał styczność z takim problemem?. Mysłałem aby przeinstalować system od nowa ale nie jestem pewien czy znajdę później odpowiednie sterowniki do netbooka.
Ten netbook jest zbyt niewydajny, żeby odtworzyć Youtube bezpośrenio w przeglądarce. Dodatkowo jego “karta graficzna” nie wspiera jakichkolwiek metod wspomagania dekodowania video.
Pozostaje ci opcja ściągania materiału z Youtuba na dysk i odtwarzanie jakimś wydajnym odtwarzaczem video. Przglądarka internetowa, fash i te sprawy dają dodatkowe obciążenie, nie do pokonania przez ten netbook.
W skrócie netbooki tak miały, nawet w czasach gdy wchodziły na rynek. I nawet w wersji z win XP.
Kurcze nie rozumiem jednego dlaczego mój smartfon samsung galaxy ace 2 radzi sobie z odtwarzaniem płynnym filmów online a netbook który ma lepsze (napewno lepsze od smartfona mojego) wnętrzności nie potrafi odtworzyć płynnie filmu.