Samsung Podwójny komunikator Android 7

Hej,

Na Samsungu z Androidem 7 chciałem zainstalować aplikację Podwójny komunikator jaką mam na nowym telefonie z Androidem 12.

W Sklepie Play, oraz Galaxy Store nie znalazłem, ale znalazłem instalator:

Podczas próby instalacji dostaję komunikat: „Aplikacja nie została zainstalowana. Pakiet powoduje konflikt z istniejącym pakietem o tej samej nazwie.”

Czyli rozumiem, że mam gdzieś tę apkę już w systemie… Jak ją zatem znaleźć i uruchomić? W ustawieniach nie odnajduję.

Sprawdź czy to jest aplikacja systemowa Samsung - systemowe są domyślne schowane na spisie.

Potem zostaje poradnik jak ją wywalić gdy masz tylko cofanie do wersji fabrycznej i potem akt łaski do wyłączenia jej (Xiaomi i Oppo blokują opcje wyłączania) - w ciemno może ADB (stary poradnik do wyjaśnienia co to ADB [Poradnik] Jak zainstalować i korzystać z ADB (Android Debug Bridge)) umie odinstalowywać na stałe apki aż do resetu do ustawień fabrycznych (by nie sięgać po custom rom bez jednego APK).

Prześledziłem 3 razy Ustawienia>Aplikacje>Pokaż aplikacje systemowe - nie widzę tej aplikacji, ani nic zawierającego słowa dual, mirror, daagent… gdzieś jeszcze szukać?

Włącz opcje programistyczne, włącz debugowanie USB.
Potem pobierz adb dla Windows, sterownik samsunga:
https://developer.samsung.com/android-usb-driver

Podłączasz smartfona i polecenia po kolei (będąc w katalogu z adb):

adb devices

(na wyświetlaczu zaznaczasz zaufaj zawsze i akceptujesz dostęp)

Sprawdź, czy paczka istnieje:

adb shell pm list packages com.samsung.android.da.daagent

Na liście szukasz:

package:com.samsung.android.da.daagent

Jeżeli się wyświetla to znaczy, że jest obecna w systemie.

Możesz ewentualnie przy pomocy tej aplikacji:

Poszukaj com.samsung.android.da.daagent i umożliwi Ci uruchomienie jeżeli takowa istnieje.

Dziękuję, sprawdzę i dam znać

Zdążyłem sprawdzić działanie QuickShortcutMaker - niestety nie ma takiej aplikacji / pakietu. Może w weekend pobawię się adb.
Jak również przejrzałem za pomocą Total Commandera foldery /data/user/0/ jak i /system/app/ i ani śladu folderów / aplikacji com.samsung.android.da.daagent czy DAAgent.apk

Nie wiem, czy jest jeszcze sens bawić się adb, najwcześniej zajrzę w weekend.

Jeszcze jedno mnie trapi - czyli sygnatury. Dla tej apki w wersji 2 dla androida7+ istnieją dwie sygnatury, na obu to samo.