Samsung R780 + GTA IV - Ścina, ścina, ścina

Witam.

Nie wiem (niewiem?) czy napisałem posta w odpowiednim dziale, jeśli w złym proszę o przeniesienie posta.

Otóż moim problemem jest klatkowanie w grze GTA IV (kupione na steam z episodes from liberty city) na laptopie Samsung R780. Widziałem filmiki innych ludzi którzy mieli właśnie w.w laptopa na którym GTA IV chodziło na średnich ustawieniach graficznych (medium) bez klatkowania. Ja posiadam klatkowanie na niskich ustawieniach graficznych :X Czy wiecie w czym problem?

Specyfikacja mego sprzętu:

procesor Intel® Core™ i3

model procesora i3-330M (2.13 GHz, 3 MB cache)

wielkość pamięci RAM 4 GB

typ zastosowanej pamięci RAM DDR3 (1066 MHz)

pojemność dysku twardego 320 GB

napęd optyczny DVD+/-RW DL

zewn. układ graficzny tak

karta graficzna NVIDIA GeForce GT 330M (DirectX10, SM 4.0, PureVideoHD)

System operacyjny: Windows 7 Home Premium 64 bit

Jeśli potrzebne będą inne informację, dopiszę.

[nie wiesz ? :)] Powyłączaj wszystko działające w tle ,wszystko co się da > Puść GTA 4.

Tzn, z tym “nie wiem” to Ja nie wiem jak się piszę :slight_smile: Razem czy osobno :X

Dobra, spróbóję :slight_smile:

#EDIT:

Niestety dalej ścina (nie ścina tak że aż się nie da grać, ale wolę jak gra chodzi płynnie)

Sam już nie wiem co mam zrobić aby GTA IV poszło chociaż na niskich ustawieniach :>

Możesz podać link do filmików z GTA4 na medium na tym lapku ?

Oczywiścię:

http://www.youtube.com/watch?v=QuHDRINJe6o <— GTA IV

Atheli , właśnie o to mi chodziło :wink:

[Pokaż więcej]

Masz overlcocked ?

Yyyyy… Ale o co biega? :slight_smile: Nie rozumiem (jestem tępy)

Gość ma podkręconą kartę graficzną.

Aaaaaaa… No to to to nie. Nigdy nie podkręcałem karty graficznej :X

Nie wiem jak to zrobić w lapku tzn podkręcać ,ale zdaję mi się że właśnie to podkręcenie karty może mieć wpływ na jakość (zazwyczaj ma :wink: )

Hmm… Nie wiem, poczytam na ten temat

To tylko moje zdanie :slight_smile: - a co do “ewentualnego” podkręcania ,lepiej załóż temat na forum w razie potrzeby - łatwo można coś zchrzanić.

Narazie pobieram najnowsze sterowniki, może to coś pomoże.

Najnowsze zazwyczaj (nie) zawsze wskazane :smiley: .

Oczywiście zainstaluj najnowsze.

Tylko że jestem taki tępy że nawet nie wiem gdzie szukać :X Teraz pobieram jakieś sterowniki do mej karty na Windows 7 64 bit :X

Stery powinny być ze strony Samsunga = producenta laptopa który zapewnia wsparcie ,ale ma jakieś stare te stery

link

lub

http://www.nvidia.pl/object/notebook-wi … er-pl.html

Niestety karta graficzna jest słaba trochę. Gta4 niestety wymaga solidnej grafy.

No wiem wiem, lecz Crysis 2 na niskich się nie tnie a GTA IV :X

GTA IV jest niestety kiepsko zoptymalizowane… Na znacznej większości laptopów (Alienware z core i7 16 rdzeniowym, 8 gb ramu i karta graficzna 2,5 gb też ścina). Ja już się pogodziłem z przegraną - u mnie najnowsze stery, wywalanie programów tła, programy czyszczące itp. też nie zadziałały

orly-18008.jpg?1173013533