Witam. Kupiłem słuchawki jak w tytule. Chciałem skorzystać z kodeka LDAC. W aplikacji ustawiłem, żeby używać tego kodeka jeśli jest możliwość. Wszedłem w opcje programistyczne i mam do wyboru kodek bluetooth SBC, AAC ( domyślnie ) i LDAC. Przełączam na LDAC jednak gdy ponownie wchodzę w opcję wyboru kodeka spowrotem jest ustawiony AAC. Potwierdza to aplikacja Technicsa. Jak można to ustawić??
Słuchawki obsługują LDAC? Po co chcesz tak kombinować? Niebo a Ziemi nie będziesz mial.
No ja słyszę róznice między LDAC a AAC na tych słuchawkach, korzystam z TIdal’a. Udało mi się to ustawić. W apce Technicsa trzepa zaznaczyć opcję która po polsku brzmi " LDAC dla słuchawek nausznych " wtedy w opcjach bluetooth w ustawieniach tel pojawia się możliwość włączenia LDAC
Też należę do tych osób, które słyszą różnicę. Dzwięk LDAC jest bardzo bliski temu z płyty CD. Może nie na basach ale na sopranach. Nie szeleszczą, są miękkie i stabilne. Z tego co widzę to w Samsungach trzeba to zrobić nie poprzez opcje dewelopera, tylko z poziomu ustawień Bluetooth. Zobacz
https://www.reddit.com/r/sony/comments/o3dmpr/bluetooth_audio_codec_keeps_changing_back_to_aac/
no ale rozumiem, że już sobie poradziłeś.