Samsung S8 mogę zapisać tylko jedną linię w sms

Witam. Po aktualizacji oprogramowania na najnowsze w moim Samsungu S8 pojawił się problem z pisaniem sms-ów. Mogę zapisać tylko jedną linijkę i dalej nie można już pisać. Proszę o podpowiedź jak rozwiązać ten problem.

Jak jedną: enter nie działa, czy nie przechodzi do kolejnej linii? Spróbuj wyczyścić cache aplikacji od sms. Danych nie czyść, bo usuniesz sobie wiadomości.

Jak nie pomoże, to wejdź do Recovery Mode poprzez wyłączenie telefonu, a potem przytzymanie klawiszy vol+ i Power. Po wejściu do ecovery wybierz klawiszami głośności opcję “Wipe cache partition” lub podobnie i zatwierdź klawiszem Power. Potem wybierz “Yes” i zatwierdź klawiszem Power. Po resecie pamięci Cache wybierz opcję “Reboot system now” lub podobnie i zatwierdź klawiszem Power.
Danych nie stracisz. Ta operacja czyści dane tzw. ART, czyli usługi, która odpowiada za uruchamianie aplikacji w Androidzie (Android Runtime).

Tekst nie przechodzi do następnej linijki, nie da się dalej pisać. A enter nie działa tylko aplikacja się zamyka. A jak wyczyścić cache aplikacji?

Poprzez ustawienia > Aplikacje > sms > "wyczyść pamięć podręczną.
Jednak lepiej będzie, jak wyczyścisz cache spod Recovery.

Pierwszy sposób faktycznie nie pomógł. Mam problem w wejście do Recovery Mode. Przytrzymuję vol+ i power i co najwyżej włącza mi się normalnie telefon.

To spróbuj z vol-
Jednak mi się wydaje, że to był vol+, bo vol- to download mode, czyli wgrywanie systemu przez komputer przy użyciu programu Odin.

[EDIT]
Przypomniało mi się coś. Rób to tak: Trzymaj vol+, Power i Bixby.

A co to jest Bixby bo nie kojarze.

Taki przycisk na lewej krawędzi do asystenta Samsungowego.
Zobacz to:

Zrobiłem to wszystko, ale niestety to nie pomogło. Po dopisaniu do końca linijki próba dalszego pisania lub naciśnięcie Enter powoduje zamknięcie aplikacji wiadomości.

To w takim razie wychodzi na to, że podczas update’u powstał jakiś błąd i bez ustawień fabrycznych się niestety nie obejdzie :frowning: Skopiuj ważde dane na komputer (zdjęcia muzyka). SMS’y też da się zbackupować przy użyciu odpowiednich aplikacji. Potem wejdź w to recovery i wybierz “Wipe Data / Factory reset”. Karty SD ci nie wyczyści, ale na wszelki wypadek skopiuj pliki w bezpieczne miejsce, np. na komputer.

Kontakty - jak masz zsynchronizowane z Kontem Google to po zalogowaniu same się przywrócą.

Dziękuję za pomoc, może i tak zrobię, pomyślę jeszcze. Pozdrawiam.

Zobacz może to będzie ogarniało lepiej SMS-y niż brandowana aplikacja Samsunga: