Samsung Solid - jak przerzucić muzykę?

Zakupiłem sobie telefon Samsung Solid B 2100 i nie wiem jak przerzucić muzyke z komputera na telefon. Proszę o napisanie mi, co trzeba zrobić, czyli jakie ewentualne oprogramowanie ( poproszę o link), co dokupić i co zrobić. Liczę na wyrozumiałość i brak odpowiedzi zażenowanych forumowiczów (bez urazy do nikogo) w mówiących jakie to proste. Proszę o pomoc, pozdrawiam. :smiley:

Ja bym przerzucał jakąś łopatką albo czymś podobnym.

Zakładam że jeśli napisałeś tego posta to potrafisz pisać, jeśli to czytasz, to znaczy ze prawdopodobnie potrafisz czytać.

To teraz połącz te dwie trudne umiejętności i wpisz w adresie swojej przeglądarki internetowej takie coś:

www.google.pl

Albo zajrzyj do instrukcji obsługi.

Pozdrawiam.

Witaj,

aby mieć na telefonie muzykę należy posiadać Kartę Pamięci, aby zapisać na nią muzykę trzeba posiadać czytnik MicroSD do kupienia w większych supemarketach za 9-11zł, podłączyć czytnik z kartą pamięci do komputera i zapisać pliki muzyki w folderze Music.

Podejrzewam, że Samsung jak zawsze poskąpił kabla USB, więc rozwiązanie z czytnikiem będzie prostsze i szybsze.

Nie musisz do tego celu mieć żadnego oprogramowania.

Karta zostanie wykryta jako zwykły nosnik danych.

Chcę tylko jeszcze dodać, że umieszczenie pliku we właściwym folderze jest bardzo ważne. Bo jeśli stworzysz własny folder to telefon będzie miał problem z rozpoznawaniem pliku i będzie wyskakiwał komunikat “plik nie rozpoznany” lub “nie obslugiwany format pliku” taki już urok nowszego oprogramowania telefonów Samsung.

Dlatego najpierw włóż kartę do telefonu i za pomocą niego ją sformatuj, dzięki temu wszystkie potrzebne foldery telefon sam doda.

Pozdrawiam

Dodane środa, 11 sierpnia 2010, 11:21

Widziałeś kiedyś na oczy instrukcję obsługi samsunga ?

Gdybyś widział to nie powiedziałbyś żeby do niej zajrzeć bo te instrukcje są poniżej krytyki.

Nawiasem, pozdrawiam sąsiada :slight_smile:

Dziękuję bardzo Panie mPiter, ja również serdecznie pozdrawiam, o to mi własnie chodziło. A pan panie bigkoras niech się zajmie obgryzaniem paznokci jak nie ma pan co robić, pozdrawiam. :slight_smile: