Samsung SyncMaster 172s - ekran włącza się na 1 s i gaśnie

Mam monitor Samsung SyncMaster 172 S i od pewnego czasu mam taki problem: jak włączam komputer - to monitor się włącza i pokazuje, ale zaraz gaśnie.

Jak go włączam i wyłączam to wyświetla na około 1 sekundy i gaśnie ekran. Co robić :wink: ?

Dodam, że myślałem, że to zasilacz, ale kupiłem za 60 zł nowy i nadal jest problem.

to_juz_koniec , zapoznaj się, proszę, z tym tematem, a następnie - korzystając z przycisku Edytuj (na dole pierwszego posta po prawej stronie) i opcji Użyj pełnego edytora - popraw tytuł wątku tak, by mówił konkretnie o problemie. Zignorowanie tej prośby będzie skutkować przeniesieniem tematu do kosza.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Hej,

Próbowałeś podłączyć monitor do innego komputera bądź inny zasilacz do Twojego komputera?

Pozdrawiam,

Dimatheus

Monitor na dwóch różnych komputerach zachowuje się tak samo. A zasilacze do monitora miałem dwa i widocznie to nie jest tu przyczyna.

Hej,

• Czyli na obu monitorach był problem?
  • Zmieniałeś kabel, którym łączysz komputer z monitorem (D-Sub)?

Pozdrawiam,

Dimatheus

Tak przy dwóch zasilaczach do monitora - problem był ten sam. Kabel D-sub, sprawdzałem i sprawdziłem przed chwilą jeszcze raz i jest ten sam problem.

Dodam, że na kompie z Ubuntu i Winn 8 wystepuję ten sam problem.

Hej,

Skoro tak, to karta graficzna uszkodzona - skoro nie działa na żadnym z systemów, to nie jest to kwestia sterowników. Rozumiem, że BIOS’a też nie wyświetla i zawsze włącza się monitor tylko na 1 sekundę?

Pozdrawiam,

Dimatheus

Dobra już chyba naprawiłem :). Rozkręciłem tył monitora (odkręciłem kilka śrubek) i psikłem tam kilka razy sprężonym powietrzem, przykręciłem śrubki i działa :). W każdym razie na razie działa :slight_smile:

A byłem wkurzony, bo tak jak pisałem wydałem na ten monitor nie tak dawno 60zł (nowy zasilacz) :(.

Hej,

W takim bądź razie nie zapomnij wykonać tego samego w przypadku drugiego z monitorów, które nie działały. :slight_smile:

Pozdrawiam,

Dimatheus