co sądzicie o tych telefonach ??
no jak już samsung to z tym bada brać albo czekać na nowsze z tym systemem. kolejne mają być tańsze z tego co słyszałem, ale nie wiadomo kiedy mają być dostępne
A moim zdaniem nie warto jeszcze pakować się w Bada. Jest to jeszcze nowa niepewna platforma. Nie wiadomo czy i jak się rozwinie. Jeśli będziesz miał pecha to zostaniesz ze świetnym technicznie telefonem, ale z bezużytecznym OS.
no jeśli samsung będzie konsekwentny no to jest kwestia czasu
a ja powiem tak: Na początku pisze że system bez ograniczeń itd ale kiedy będziemy czytać dalej to dowiemy się że nie możemy odpalić więceej niż jednego programu DOINSTALOWANEGO czyli np. przeglądarka opera mini + jakiś zewnetrzny odtwarzacz muzyki już nie odpalimy…Czytając dalej dowiemy się że telefon nie ma nawigacji, a wątpie żeby na dzień dzisiejszy jakiś producent do map byl zainteresowany stworzeniem programu dla BADA, czepiając się dalej “nagrywanie/odtwarzanie wideo w jakości HD…” Ludzie pomyślcie czy ktoś z Was chciałby oglądać 2godzinny film na tak małym wyświetlaczu oczywiście w jakości HD choć sam telefon zapewnie nie otwiera plików ".MKV…Jeżeli chodzi o OS. To Jak widze jakiś telefon z możliwością widżetów to odrau u mnie jest na skreślonej pozycji gdyż nie lubie gdy coś przysłania mi ekran i zasłania tapete…Z tego co widziałem MENU ma podobne do Avilii, oraz LG Cookie (chodzi mi o ekran główny - na dole ma te kwadraciki)-w telefonie za taką kasę mogliby władować coś bardziej innowacyjnego. A teraz coś za co pewnie wiele osób mnie zbluzga. Szerokim łukiem jak tylko to możliwe omijam i nie nawidze firmy Samsung oraz życze tej firmie wszystkiego co najgorsze (jak dla mnie mogłaby ona zniknąć z powierzchni Ziemi).Miałem aparat, dvd, kamere, telefon, TV i w każdym coś nie działalo tak jak trzeba…jak dla mnie ten telefon jako nowy nie powinien przekraczać kwoty max 600 zł więcej nie jest wart tym bardziej że w materiałach jakie zostały zastosowane nie ma nic innowacyjnego,
Oj widać że ziejesz jadem na tą markę i nieważne co by zrobili to i tak będzie zapewne “be”.
Żadnej innowacji nie wprowadzili ? A Super AMOLED to niby co ma być ? Jest to pierwszy telefon na rynku z tą matrycą i nie mów że nie ma różnicy pomiędzy nim z zwykłym Amoled-em.
Wątpisze żeby jakiś producent na dzień dzisiejszy byłby zainteresowany wypuszczeniem nawigacji na ten system ?
NDrive już ma w swojej ofercie; http://www.ndriveweb.com/news/ndrive-na … sung-bada/
Sygic już zapowiedział wydanie “Mobile Maps” tak samo jak Route66 oraz Navigon; http://pdaclub.pl/index.php?option=com_ … &Itemid=93
Co się tyczy odtwarzania plików HD no małym ekraniku to pewnie że jest to głupota ale jeśli pod uwagę weźmiemy iż ten telefon a wyjscie TV a mianowicie HDMI to już to takie głupie nie jest. Kiedy u znajomych będziesz chciał odtworzyć na ich telewizorze coś ciekawego co nagrałeś np. na urlopie.
Na samym początku narzekasz że nie można uruchomić więcej jak jednogo programu doinstalowanego. Wszystko zgoda ale idę o zakład że za chwilę pojawi się w sieci jak to złamać/obejść.
Trochę więcej powinieneś poczytać o przedmiocie który masz zamiar skomentować.
Pozdrawiam w ten piękny, słoneczny i ciepły dzień.
uprzedziliście mnie hehe… też ostatnio słyszałem o tym ndrive na telixie
mnie ciekawi trwałość tego telefonu a raczej obudowy…bo to chyba plastik [nie daje głowy]
ja mam wave od 2 dni i naprawdę chwalę sobie ten zakup. Przejrzałam sporo stron i portali zanim się na niego skusilam, opinie były rożne, ale w przewadze tych lepszych. Mnie urzekł wygląd i naprawdę niezły wyświetlacz. No i podobno ma niezłą baterię, a to dla mnie istotna sprawa. http://blog.gsmarena.com/the-king-is-de … -champion/
widziałem to. 3,5 dnia wytrzymał im na testach, a u ciebie jak? wiadomo że taka bateria po roku już nie będzie trzymać tyle, ale to normalne akurat
naładaowałam go pierwszego dnia i już 3 dzień trzyma, a przyznam intensywnie go używam… dziś na noc go chyba jednak włączę ;>
a propo widzieliście że Samsung rusza już z wave 2 i wave 2 pro? Szaleją z tą badą http://www.engadget.com/2010/06/15/sams … -os-party/