Sapphire Radeon HD 5850 - karta nie działa, ogromny hałas

Witam!

Mój problem polega na tym, że gdy włączam komputer z karty graficznej wydobywa się bardzo głośny hałas, czegoś takiego jeszcze nie słyszałem i sama karta nie działa.

Problem ten pojawił się już jakiś czas temu dwa razy, za pierwszym razem wyjąłem kartę, wyczyściłem dokładnie i włożyłem, lecz to nie pomogło, docisnąłem ją wtedy dokładnie do slotu i zadziała jakby nigdy nic. Chodziła cichutko jak zwykle i było wszystko w porządku.

Kolejny raz problem pojawił się wczoraj, ale wystarczyło, że odkręciłem obudowę i znowu docisnąłem go do slotu i znowu było wszystko ok.

Dzisiaj, problem pojawił się po raz 3, jednak dociśniecie nie pomogło, wyjmowałem ją kilka razy i wkładałem, przedmuchałem sloty kabelki zasilające układ wentylacyjny. Włożyłem ją tez do innego slotu, cały czas to samo.

Skończyły mi się już pomysły. Proszę o jakieś podpowiedzi, co mam robić

Z góry dziękuje za pomoc

Sprawdź u kogoś znajomego jak masz taką opcję.

No więc włożyłem tę kartę do innego komputera i zadziałała bez problemu, włożyłem ją z powrotem do do mojego komputera i dalej ten sam problem. Ale zresetowałem BIOS i komputer cudownie zaczął działać bez problemu jakby nigdy nic. Dzisiaj znowu mam ten sam problem ale juz nawet reset biosu nie pomaga.

Podejrzewam, że karta jest w całkowicie sprawna, a problem może być po stronie płyty głównej.

Co o tym myślicie?