SB Audigy + T6060 dziwny szum

Witam! Mam SB Audigy + Crative 5.1 T6060.

Kiedy są włączone, lecz nie leci żadna muzyka ani nic innego i dam głośność na fulla słychać szum (jest dziwnie bardzo głośny). Przy słuchaniu muzyki nie jest on tak słyszalny ponieważ muzyka go zagłusza jakby ale coś tam słychać. Nie wiem czy jest to w końcu normalne czy nie? Czy można jakoś to zlikwidować?

Hej !!

Sprawdź w panelu, czy nie jest wyciszone CD Audio. Jeśli nie - wycisz… Zakładam, że nie masz napędu podłączonego bezpośrednio do karty, prawda ??

Z pozdrowieniami

Dimatheus

W panelu poprzestawialem i probowalem rozne kombinacje. Zostawilem na “wycisz” tylko ostatnia mianowicie Line-In i nie mam juz tego szumu :slight_smile: Chyba o to chodzilo?

I nie rozumie Dimatheus o co chodzi Ci z

Hej !!

Dobrze… Mogło to być też wejście liniowe… Co prawda domyślnie powinno być wyłączone. ale teraz już jest… :wink:

A co chodziło ?? W większości napędów optycznych istnieje możliwość bezpośredniego podłączenia sygnału z odtwarzanych w napędzie płyt Audio CD do karty dźwiękowej za pomocą 4-pinowego kabla… Gdy napęd nie jest w taki sposób podłączony, opcję CD Audio należy wyciszyć…

Z pozdrowieniami

Dimatheus