Ściągniecie sim locka operator lub dystrybutor!

Witam serdecznie!

Z moich wiadomości wynika, że od jakiegoś czasu operatorzy tacy jak era plus i Orange wydają telefony w swojej ofercie bez sim locka. Jeżeli posiadam telefon, to mogę iść do operatora lub dystrybutora, w tym wypadku do nokii i czy mi ściągną sim locka za free i oczywiście bez utraty gwarancji? Robił już tak ktoś, mogę iść do punktu NOKIA CARE i ściągną mi sim locka za free bez utraty gwarancji? Pozdrawiam! :slight_smile:

Owszem, ale dotyczy to tylko aparatu kupionego w promocji, na który przestała obowiązywać umowa o świadczenie usług telekomunikacyjnych

to wiem, a mają jakąś bazę danych, żeby to sprawdzić?

wydaje mi się, że mój telefon był kupiony po wygaśnięciu tej umowy o świadczeniu usług telekomunikacyjnych.

dziękuje za wiadomość!

Oczywiście

W erze musisz mieć gwarancje dodatkowo…bo na niej będzie widnieć wpis że zdjęto blokade

to muszę wziąć do punktu nokia care kartę gwarancyjną czy wystarczy, że sam telefon wezmę oni sprawdzą IMEI i mi ściągną sim locka? :slight_smile:

Nie bardzo rozumiem po co komu karta gwarancyjna jak umowy są zazwyczaj na dwa lata, czyli tyle samo co gwarancja na telefon. Spokojnie wystarczy sam IMEI i raczej umowa o świadczenie usług, gdyż to jest powodem darmowego zdjęcia zabezpieczenia niż jakaś tam gwarancja

Mi w erze jak chciałem ściągnąć za darmo simlocka z toshiby G500 to chcieli właśnie gwarancje…

wszystko zależy od mentalności osoby przyjmującej zgłoszenie na to wychodzi.

dokładnie…Najlepiej iść i zapytać

U opa sciagna Ci ze free, natomiast w nokii juz to nie bedzie bezplatna usluga

skąd wiesz, że u operatora za free ściągną sim locka?

no ja mam do telefonu tylko gwarancje i na ten tylko dokument mi zdejmą sim locka, a w nokii mi się wydaje, że za free powinni ściągnąć! :slight_smile:

Operatorzy ściągają simlocka. W nokii nikt Ci nie ściągnie dopuki nie otrzymają zgody od operatora. Inaczej pozbawiali by ich zysków bo ludzie mogliby swodobnie migrować po sieciach a to nie jest mile widziane w oczach operatora…

Idz do nokii powiedz ze masz gwarancje i ze chcesz sciagnac simlocka i domagasz sie tego za darmo - na 99% stawiam ze Cie odesla do salonu firmowego operatora z tekstem, ze takie rzeczy to tylko w Erze :lol:

Co do braku innych dokumentow - powinienes miec papier od opa, ze otrzymales od niego ten telefon na warunkach promocyjnych lub nie za jakiestam pieniadze. I w tym przypadku podstawa uznania jakiejkolwiek gwarancji jest potwierdzenie zakupu, a nie karta gwarancyjna.

Napisz jak wypadla wizyta w Nokii, ciekawy jestem.

Dodane 20 lut 2010 20:20

Jeszcze jedna rzecz mi sie przypomniala - w salonie Nokii w Gdyni mieli wielka kartke z napisem, ze simlockow nie sciagaja i taka jest chyba polityka calej firmy.

Dobra napisze, jak tam było w serwisie noki’a.

Telefon jest w orange więc jeżeli już to tylko do salonu Oragne mogę pójść. :slight_smile: