Ściągnięta z internetu aplikacja nie instaluje się


(Tecumseh1991) #1

Witam

Mój problem polega na tym że jakikolwiek ściągnięty przeze mnie program z internetu nie chce się zainstalować.Po uruchomieniu instalatora programu wyskakuje jeden z poniższych błędów:NSIS Error lub file is corrupted.Ten problem pojawia się tylko wtedy kiedy połączony jestem z internetem w następujący sposób:modem połączony z routerem za pośrednictwem kabla ethernet,router z komputerem też za pomocą tego kabla.Problem nie występuje wtedy kiedy modem połączony jest bezpośrednio z komputerem.

Dane techniczne:

internet:netia 6mb

modem:dostarczony z netii(asmax ar 901)

router:NETGEAR WGR614v9

Bardzo prosze o pomoc

Z góry dziękuje

Indianin


(pamix) #2

A jestes pewny że te aplikacje które pobierasz pobierają sie w 100% a nie np. wystepuje blad który uniemozliwia ściągniecie jej całej i sciaga sie niecaly plik.


(Tecumseh1991) #3

Raczej nie ze względu na to że obserwuje jak aplikacja się ściąga megabajt po megabajcie a poza tym po ściągnięciu jest napisane pobieranie ukończone.

-- Dodane 13.08.2010 (Pt) 15:21 --

ściąga się oczywiście w stu procentach może w ten sposób


(Danielm86) #4

zaktualizuj usługę Microsoft Windows Installer.


(Tecumseh1991) #5

Zainstalowałem i nadal to samo.Obawiam się że to nie jest problem z instalacją tylko z niekompletnym pobieraniem.


(Łukash) #6

Można by zrobić mały test ,zzipuj "uszkodzony" instalator ,wrzuć na megaupload i daj linka .Zobaczę u siebie czy one faktycznie są uszkodzone. Jest sposób na wymuszenie instalacji pomimo błędu NSIS ,ale trzeba sprawdzić o co chodzi.


(Jasiek.w) #7

Prześlij sobie pocztą jako załącznik plik rar lub zip z programem, który ci się instaluje i sprawadź go po otrzymaniu.

To wymuszenie to pominięcie sprawdzania pliku w lini komendy /NCRC - ale to nie jest zalecane.


(Tecumseh1991) #8

http://ifile.it/8jfvc1b

http://ifile.it/wa6unf3

tu są linki do przykładowych programów które ściągnąłem a nie chcą mi się zainstalować


(Łukash) #9

Mam to samo

55f544d513696566.jpg

Więc problem zdaje się leżeć ,w routerze?


(Tecumseh1991) #10

Przypuszczam że router nie jest temu winny tylko modem ponieważ kiedyś mieszkałem w innym miejscu i miałem takie samo połączenie jak teraz(modem-router-komputer)i było wszystko ok.Tylko że wtedy miałem inny modem (dostarczony z dialogu a nie z netii)Modem który obecnie mam posiada opcje rutera ,tamten z dialogu takiej opcji niemiał.Może przyczyna tkwi w tej opcji rutera w modemie?

Podziwiam zaangażowanie w mój problem:)z góry dzięki


(Łukash) #11

Problem powinien zostać raczej przeniesiony do działu Sieci komputerowe.Tam jest większa szansa na dojście do sedna.