Ścina na parę sekund podczas wchodzenia na pewne strony internetowe


(Icebeast1) #1

Witam, od paru miesięcy dostaje ścinę na 5~ sekund przy wchodzeniu pierwszy raz na niektóre strony takie jak twitter, tumblr i parę innych mniej znanych, ta ścina działa w ten sposób ze wchodzę na stronę, po chwili zamiast myszki ukazuje mi się te "kółko" które oznacza ze strona się ładuje, firefox minimalizuje się na pulpit i nie mogę nic zrobić przez te 5~ sekund, po każdym resecie komputera dzieje się to tylko raz, niby to tak nie denerwuje ale boje się żeby komputer się nie zetnie na zawsze, jakieś pomysły?

 

komputer: http://i.imgur.com/DhvjcmN.png

 

 

OTL: http://www.wklej.org/id/1303109/

EXTRAS: http://www.wklej.org/id/1303110/


(rgabrysiak) #2

Dlatego też proszę, korzystając z przycisku Edytuj i opcji Użyj pełnego edytora , dokonać korekty tytułu i postu.

W przeciwnym razie temat trafi do Kosza.


(Villy) #3

czy problem występuje tylko i wyłącznie na stronach czy gdzieś jeszcze indziej?


(krzych5610) #4

Twój problem polega na przekierowywaniu na serwery *.ru.

Roguekiller ( wszystkie wersje - we 64 bit ) - na pulpit, http://www.dobreprogramy.pl/RogueKiller,Program,Windows,39028.html

Uruchamiasz w trybie administratora. Po skanowaniu wstępnym, wykonaj skanowanie pełne. Następnie polecenia: usuń i naprawa Hosts. Pokaż raporty.

Pobierz na pulpit AdwCleaner - http://www.dobreprogramy.pl/AdwCleaner,Program,Windows,38865.html

Uruchom polecenia szukaj i usuń. Pozbędziesz się wyszukiwarki yandex.ru. Zajmuje b dużo miejsca.

Pokaż raport z usuwania.

Pozostałości po tej wyszukiwarce usuwasz programem Unlocker 1.9.2.exe. Lokalizacja: C:\Program files ( 86 ) Yandex

Pokaż nowy raport OTL.txt


(Icebeast1) #5

 

Występuje to także przy pierwszym ładowaniu League of Legends (gra)

 

 

 

http://www.wklej.org/id/1303314/

http://www.wklej.org/id/1303315/

http://www.wklej.org/id/1303317/

Wszystkie logi z Roguekiller które dostałem na pulpicie

 

Zaraz dodam resztę

 

@edit niestety pominę log z adwcleaner, musiałem niechcący zamknac ten notatnik, później zauważyłem ze on się nigdzie nie zapisał

http://www.wklej.org/id/1303327/ to jest po drugim skanowaniu

 

@edit2 nie mam takiej ścieżki C:\Program files ( 86 ) Yandex

Dać raport z otl?

 

Przetestowałem wejście na twitter i dalej jest ścina

 

OTL:http://www.wklej.org/id/1303343/

EXTRAS:http://www.wklej.org/id/1303344/


(IPSEN) #6

Uruchom fix-http://go.microsoft.com/?linkid=9664547.System przeczyść -http://www.piriform.com/ccleaner/download/portable . Pełny skan  -https://www.malwarebytes.org/…Podaj nowy log OTL


(Icebeast1) #7

Czyściłem ccleanerem oraz robiłem pełny scan malwarebytesem wczoraj (zajęło z półtorej godziny)

Ale tego programu fix it nie rozumiem, co ja mam tam uruchomić?

 

@edit Może mam coś źle ustawione w CCleanerze - screen http://i.imgur.com/VQWemJi.png


(IPSEN) #8

Tak uruchom,aby zresetować protokół TCP/IP.Dokładny opis-http://support.microsoft.com/kb/299357/pl


(Icebeast1) #9

Zresetowałem TCP/IP

 

OTL: http://www.wklej.org/id/1303678/

EXTRAS: http://www.wklej.org/id/1303680/

 

Wydaje mi się ze mam kawałek jakiegoś wirusa redirect, który powinien mnie przekierować na ruskie strony.


(IPSEN) #10

Jeżeli dalej są przekierowania to zresetuj router, zabezpiecz go mocnym hasłem .Przeskanuj http://www.freedrweb.com/cureit/?lng=pl Następnie - Panel sterowania >>> Centrum sieci i udostępniania >>> wybieramy nasze połączenie np. Połączenie lokalne >>> w otwartym oknie Stan połączenia wybieramy Właściwości >>> Protokół internetowy w wersji 4 (TCP/IPv4) i klikamy przycisk Właściwości >>> wpisujemy ręcznie adres serwera w sekcji „Użyj następujących adresów serwerów DNS:-Wpisz te DNS-Y OpenDNS:


(Icebeast1) #11

Tylko ze to nie jest takie przekierowanie, coś blokuje przekierowanie i przez to mi ścina przeglądarkę i minimalizuje mi się przeglądarka na 5 sekund (ścina całego kompa) dzieje się tylko raz dziennie przy pierwszym włączeniu twittera itp

(tak mi się wydaje)

 

Zaraz to zrobię i zedytuje post

 

@edit Przeskanowałem i nic nie wykryło, wpisałem adresy DNS, zaraz sprawdzę czy to naprawiło.

 

@edit2 Dzisiaj po włączeniu komputera wszedłem na twittera i było wszystko dobrze, jutro odświeżę temat jak coś będzie nie tak.

 

@edit3 Zapomniałem podziękować, dziękuje wszystkim :slight_smile:


(IPSEN) #12

OK w razie potrzeby to pisz,będziemy dalej myśleć


(Icebeast1) #13

Niestety dalej jest ścina na parę sekund, wczoraj nie było bo wszedłem najpierw na ie żeby sprawdzić a później na firefoxa, nie było ściny.


(IPSEN) #14

Zresetuj firefoxa-https://support.mozilla.org/pl/kb/przywracanie-domyslnych-ustawien-firefoksa-latwe-r  -oraz IE9-http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows7/reset-internet-explorer-settings-in-internet-explorer-9


(Icebeast1) #15

Teraz jestem pewny ze pomogło :slight_smile:

Dzięki.