Ścinanie filmów - bezskuteczne próbowanie rozwiązań z innych tematów


(Kz944a) #1

Witam!

Chciałbym opisać swój problem. Na wstępie zaznaczam, że wiem, że jest takich tematów tysiące, ale żaden sposób mi nie pomaga. Mój problem jest na tyle niepopularny z tych popularnych problemów, że musiałem założyć nowy temat, bo jak już mówiłem, nic nie pomaga :confused:

 

Miałem XP Professional + SP3. Wyskoczył jakiś bluescreen, musiałem go przeinstalować. Dalej mam Win xp + SP 3 (słaby laptop), ale teraz nie mogę pooglądać spokojnie filmu na yt. Na wszystkich przeglądarkach. Google Chrome - udało mi się jakoś z tym uporać, ale cały czas muliło laptopa i crashowało wtyczki. Na mozilli strony działają płynnie, ale nie mogę obejrzeć filmów :c. Co dziwniejsze, wcześniej wszystko normalnie działało, a po tym reinstalu coś się dzieje złego :/.

Próbowałem wiele opcji:

grzebanie w dodatkach, reinstall sterowników, reinstall flasha i javy, różne przeglądarki, odtwarzanie HTML 5, zmiana rozdzielczości, zwiększenie pamięci do 10mb na stronę ale bezskutecznie...

Po zainstalowaniu systemu:

zainstalowałem wszystkie dodatki, niezbędne programy (i tylko niezbędne), antywirusa, zdefragmentowałem dyski, zainstalowałem wszystkie sterowniki, więc w tym nie dopatrywałbym się problemu.

 

Zauważyłem, że szybko użycie procesora wzrasta do 100% i utrzymuje się tak cały czas - mimo wszystko, strony działają bez większych zawieszeń, tylko problem jest z filmami.

Laptop przez 4lata nie był wgle rozbierany, więc może winy poszukiwać wewnątrz obudowy? Ale jeśli tak, to dlaczego stało się to dopiero po zmianie systemu?

Jakieś sugestie?

 

Laptop to HP 550 (może nie sprzęt, ale bez przesady, film powinno dać się oglądnąć):

Komputer:

Intel Celeron 530 @ 1.73Ghz, 0.99GB ramu, Win XP + SP3

 

EDIT:

Pobawiłem się trochę dodatkiem HTML 5 dla Mozilli i jego ustawieniami. Teraz filmy chodzą płynnie, lecz co jakieś 5sek. na chwileczkę zawiesza obraz i dźwięk :confused:

 

Z góry dzięki za odp.

Dodałem logi z OTL.Extras.Txt.txtOTL.Txt.txt